Afacerile producatorului de material rulant VAE Apcarom (APC) au avansat cu 14% in primul semestru al anului, pana la 42,8 milioane lei, iar profitul net a scazut usor, dupa ce cheltuielile s-au majorat intr-un ritm mai accentuat decat veniturile, arata datele financiare transmise, astazi, Bursei. Dupa primele sase luni ale anului trecut cifra de afaceri a companiei ajunsese la 37,71 milioane lei.
VAE Apcarom a obtinut in semestrul I un profit net de circa 1,7 milioane lei (circa 460.000 euro), cu 3,4% mai mic decat in perioada similara a anului trecut, cand castigurile s-au ridicat la 1,76 milioane lei.

Apcarom a avut in primele sase luni incasari de 46,98 milioane lei (12,8 milioane euro), cu 46% mai mari fata de acelasi interval din 2007, cand a inregistrat venituri de 32,26 milioane lei. In schimb, cheltuielile au avansat cu 49%, la 45,04 milioane lei (12,27 milioane euro), fata de costurile din primul semestru din 2007, de 30,29 milioane lei.

Producatorul de aparate de cale ferata si-a propus sa obtina in acest an un profit net de 4,52 milioane lei, cu 20% mai mare decat cel din 2007.

VAE Apcarom are un capital social de 7,38 milioane lei, divizat in 73,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalul actionar al companiei este VAE Gmbh, care controleaza 89,19% din capitalul social al firmei.

Ultima cotatie a titlurilor Apcarom a fost de 0,68 lei, stabilita in 6 august, si confera companiei o capitalizare de 50,18 milioane lei (14,1 milioane euro). Actiunile societatii sunt tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul APC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri