Aproximativ 3.000 de angajați ai combinatului Mechel Targoviște sunt, de la inceputul lunii, in șomaj tehnic, iar producția de la Erdemir Targoviște a scazut cu aproape 2.000 de tone pe fondul crizei economice care se face resimțita la nivel mondial, transmite NewsIn.
Liderului de sindicat de la Mechel Targoviste, Mihai Toma, a declarat, marti, ca nu exista disponibilizari de personal, dar aproape toti angajatii au fost trimisi acasa, in somaj tehnic, fiind platiti cu 75% din salariu.

"Noi avem oprita activitatea pana pe data de 10 noiembrie, in principiu. Înca nu ni s-au comunicat toate deciziile pentru toate sectiile. Activitatea a mers foarte bine in primele noua luni ale acestui an si si-au atins cifrele de plan prognozate, iar acum batalia este pentru pastrarea acestor rezultate”, a declarat Toma.

Si Erdemir Targoviste si-a redus productia cu aproximativ 2000 de tone, ca urmare a scaderii cererii la export. Liderul sindical de la aceasta societate, Nicolae Dragodanescu, a declarat ca masura nu va duce nici la disponibilizari si nici la trimiterea omenilor in somaj tehnic .

“Singurul mod in care suntem afectati este diminuarea comenzilor pentru export. Faceam aproape 8.000 de tone, acum facem 6.000 de tone pe luna. Asta nu inseamna ca ne afecteaza personalul. Avem pentru 6.000 de tone personal suficient. Chiar aveam probleme cu personalul la 8.000 de tone. Asta timp de doua luni. Dupa, nu stim ce va urma”, a incheiat Dragodanescu.

Erdemir Targoviste produce tabla electrotehnica si are aproximativ 350 de angajati.

Mechel Targoviste produce oteluri aliate si nealiate, dar si otel beton si are aproximativ 3.700 de angajati. Principalii actionari sunt compania Mechel International Holdings AG, care detine 86,60% din capitalul social si SIF Oltenia (SIF5), cu o participatie de 8,92%.

De asemenea, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 4,05% din actiunile companiei. În luna august, Mechel Targoviste a anuntat ca a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 65,71 milioane lei (17,9 milioane euro), in crestere de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul avansului cifrei de afaceri cu 52%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri