Actionarii Ardaf (ARDF) au subscris aproape 73% din titlurile emise in cadrul majorarii capitalului social pana la 119 milioane lei, respectiv 34,19 milioane actiuni, potrivit comunicatului transmis pietei Rasdaq.
Cele 341,89 milioane actiuni, reprezentand 72,7% din totalul titlurilor emise, au fost subscrise in prima etapa a majorarii, care s-a derulat in perioada 30 octombrie - 2 decembrie.

In cea de-a doua etapa, care va avea loc in perioada 3-5 decembrie, actionarii care au subscris in prima etapa, vor putea achizitiona cele 128,11 milioane de titluri ramase nesubscrise, indiferent de participatiile acestora la data de inregistrare. Daca in a doua etapa vor fi subscrise mai multe actiuni decat cele ramase, alocarea acestora se va face dupa metoda pro-rata (proportional cu numarul actiunilor subscrise).

In prima parte a lunii trecute, fondurile de investitii Clairmont Holdings si Leo Overseas LTD, actionari minoritari ai Ardaf (ARDF), contestasera in instanta decizia celorlalti actionari de a majora capitalul social al companiei.

Ardaf Bucuresti a inregistrat in primele noua luni ale acestui an pierderi de 50,76 milioane lei, cu 40% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea au fost de 35,9 milioane lei.

Valoarea primelor brute subscrise realizate de companie a avansat la 285,7 milioane lei (78,5 milioane euro) in primele noua luni, depasind-o de peste trei ori pe cea din perioada similara a anului trecut. Despagubirile brute platite de Ardaf au insumat 126,28 milioane lei, de peste doua ori mai mari decat in intervalul echivalent din 2007.

Ardaf, companie infiintata in 1992, cu sediul central in Cluj-Napoca, urmeaza sa fie preluata de Generali PPF Holding, care a anuntat la sfarsitul lui iunie ca va cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI, printr-un acord incheiat cu fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia urma sa controleze 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI. Valoarea tranzactiei este estimata la 80 milioane euro, potrivit unor surse din piata.

PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro. PPF Investments controleaza Ardaf prin intermediul Sabile Limited, care detine 72,75% din capitalul social.

Ardaf are un capital social de 72 milioane lei, divizat in 720 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actiunile Ardaf se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARDF. Compania are o valoare de piata de 36,14 milioane lei (9,48 milioane euro), conform cotatiei de 0,0502 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri