Actionarii societatii de investitii financiare SIF Moldova (SIF2) se vor intalni pe 24 aprilie, in AGA, pentru a-i alege pe cei sapte membri ai consiliului de administratie, din cei 13 candidati, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Pentru functiile de administratori ai SIF2 si-au inschis candidatura Costel Ciocea (actualul presedinte si director general), Alexandru Matei, Claudiu Doros, Dumitru Bontas, Mihail Turtoescu, Iosefina Morosan, Elena Andrei, Eugen Bogdan, Marin Andreica, Monica Nastase, Nelu Tapalaga, Aurel Saramet si Emilian Badica.

In aceeasi sedinta, actionarii companiei vor stabili repartizarea profitului pe 2008 si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, informeaza NewsIn.

SIF Moldova a obtinut anul trecut un profit net de numai 1,9 milioane lei (513.600 euro), cu mult sub castigurile raportate in 2007, de 65,57 milioane lei , dupa ce CNVM a obligat societatile de investitii sa inregistreze deprecierile de active in bilant.

Ca urmare, SIF Moldova si-a constituit pentru anul trecut provizioane si amortizari de 130,68 milioane lei, pentru a-si ajusta investitiile facute in ultimii ani, costuri care au sters aproape tot profitul aferent anului 2008.

De asemenea, activele nete al SIF Moldova au scazut anul trecut cu 46,4%, pana la 957,92 milioane lei, dupa ce la finalul anului 2007 acestea erau la nivelul de 1,79 miliarde lei.

Titlurile SIF Moldova se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF2. Societatea de investitii financiare are un capital social de 51,91 milioane lei, impartit in 519,09 milioane de titluri, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

SIF Moldova are o valoare de piata de 139,16 milioane lei (32,37 milioane euro), conform cotatiei de 0,268 lei/actiune, stabilita in sedinta de luni a Bursei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri