Investitorii autohtoni au rulat in februarie pe Bursa de peste doua ori multi bani decat strainii si au cumparat cu 17,3 milioane lei mai mult decat au vandut, in timp ce strainii au avut un sold negativ de18,3 milioane lei, potrivit datelor publicate de BVB.
Astfel, investitorii romani au cumparat in februarie actiuni de 124,62 milioane lei (29,1 milioane euro) si au retras 107,25 milioane lei (25,03 milioane euro), soldul cumparari - vanzari fiind pozitiv.

Investitorii persoane juridice au avut un aport major la balanta vanzari-cumparari, acumuland 15,6 milioane lei, in timp ce jucatorii individuali au cumparat cu 1,73 milioane lei mai mult decat au vandut.

In schimb, jucatorii straini au plasat in februarie 35,58 milioane lei (8,3 milioane euro), mult mai putin decat romanii, insa au scos din piata 54 milioane lei (12,6 milioane euro), fiind vanzatori neti in februarie, cu un minus de 18,3 milioane lei (4,27 milioane euro).

In luna ianuarie, intrarile de capital strain pe Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat la 55,09 milioane lei, de aproape trei ori mai mici decat cele reprezentand capital autohton, iar lichidarile realizate de nerezidenti au insumat 48,3 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri