Conducerea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) cere actionarilor revocarea Magdalenei Badulescu din consiliul de administratie si alegerea unui nou membru in conducere.
Astfel, actionarii sunt convocati in 25 iunie pentru revocarea Magdalenei Badulescu si alegerea unui nou membru, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2009, precum si aprobarea prelungirii unei linii de credit 9 milioane euro pentru inca un an, care este garantata de ipoteci imobiliare de 49,12 milioane lei, conform NewsIn.

De asemenea, Antibiotice isi va modifica actul constitutiv, ca urmare a transferului pachetului majoritar de actiuni de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Ministerul Sanatatii, in urma unei hotarari de Guvern.

Profitul net al Antibiotice Iasi a crescut cu 50% in primele trei luni, la 10,56 milioane lei (2,47 milioane euro), iar afacerile companiei au avansat cu 19%, pana la 57,65 milioane lei (13,51 milioane euro).

Dinamica pozitiva a profitului a fost rezultatul unui plan de reducere a costurilor, dar si ajustarii pe plus a preturilor la unele medicamente din perspectiva cursului de schimb, incepand cu luna februarie.

Antibiotice Iasi are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei va deveni Ministerul Sanatatii cu o detinere de 53,02%. SIF Oltenia (SIF5) detine 10,10%.

Actiunile Antibiotice au incheiat ultima sedinta a Bursei la pretul de 0,4940 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei este 224,72 milioane lei (53,89 milioane euro). Titlurile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul ATB.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri