Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a retras autorizatia de functionare a Dreamteam Societate de Administrare a Investitiilor, deoarece fondurile sale au scazut sub limita prevazuta de reglementarile pietei de capital, dar si pentru ca nu a respectat anumite regulamente.
Potrivit arbitrului pietei, Dreamteam SAI nu a depus documentatia pentru majorarea capitalului social si pentru incadrarea societatii in conditiile impuse la autorizare, in conditiile in care fondurile proprii au coborat sub nivelul minim de 125.000 euro, prevazut de regulamentele specifice pietei de capital.

Astfel, din luna octombrie 2009, Dreamteam SAI a incetat sa mai indeplineasca cerintele mentinerii autorizatiei, in contextul in care nu a mai transmis catre CNVM nici situatia capitalului initial si a conturilor individuale, scrie NewsIn.

In consecinta, arbitrul pietei a retras autorizatia de functionare a societatii, aceasta avand obligatia de a transmite CNVM un raport de incetare a activitatii, sa informeze publicul, prin publicarea unui anunt intr-un cotidian de circulatie nationala si sa elimine sintagma "societate de administrare a investitiilor", sau sa dizolve compania.

Totodata, Dreamteam SAI va trebui sa informeze CNVM cu privire la locul unde pastreaza arhiva societatii si a persoanei care o administreaza. Firma va trebui sa pastreze toate evidentele si inregistrarile privind serviciile prestate pentru o perioada de cinci ani.

Decizia de retragere a autorizatiei poate fi contestata, insa contestatia nu suspenda executarea acesteia.
Anterior, in luna decembrie a anului trecut, CNVM suspendase autorizatia de functionare a Dreamteam SAI, pentru o perioada de 45 de zile, deoarece nu indeplinea conditiile prevazute de legislatie mentionate anterior.
Dreamteam SAI a fost autorizata de CNVM in aprilie 2009 ca administrator de fonduri de investitii, dar si de portofolii individuale, avand sediul social in satul Gruiu, din judetul Ilfov.

Actionarul majoritar al firmei este Alice Pavel, care controleaza 87,25% din capital. Totodata, Pavel este si membru in consiliul de administratie, alaturi de Buturuga Iulian Marius.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri