Gheorghe Pogea, Gratiela Iordache, Eduard Goean, Corin Trandafir, Crinuta Dumitrean si Lucian Croitoru au fost alesi de catre actionarii Fondului Proprietatea in functia de membrii ai Consiliului de Supraveghere al institutiei.
Desi Lucian Croitoru a anuntat ca renunta la candidatura sa, acesta a fost ales deoarece nu a notificat Fondul si actionarii despre decizia sa.

Unii dintre actionari au ridicat probleme legate de incompatibilitate in aceste functii.

Conform legii 297/2004, administratorii trebuie sa aiba studii superioare absolvite cu examen de licenta in unul din domeniile economic, juridic ori in alt domeniu care sa se circumscrie activitatii financiare sau sa fi absolvit cursuri post-universitare in unul dintre aceste domenii si sa aiba o experienta de minim 3 ani in domeniul financiar-bancar sau al pietei de capital.

Reprezentantii Fondului au afirmat ca aceste probleme de incompatibilitate vor fi discutate cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), in conditiile in care pentru inregistrarea la arbitrul pietei de capital in vederea listarii, Fondul trebuie sa respecte legislatia in vigoare a pietei de capital.

In afara de Gratiela Iordache si Iancu Stavrositu, ceilalti membri propusi nu indeplinesc aceste criterii.

De la sfarsitul lunii decembrie, Fondul Proprietatea are si o noua conducere executiva, dupa ce consiliul de supraveghere l-a numit pe Ionut Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, in functia de director general al Fondului Proprietatea, fiind inlocuiti totodata si directorul economic si cel juridic.

Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, si un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a FP.

Ionut Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea, a propus Consiliului de Supraveghere, in cadrul adunarii generale a actionarilor de astazi, sa i se reduca salariul la nivelul unui secretar de stat, ceea ce inseamna 4.800 lei net pe luna. Citeste mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri