Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au inregistat pierderi importante, de peste 7%, in timp ce piata a pierdut circa 3,5%.
Lichiditatea pietei de actiuni a urcat cu fata de sedinta anterioara, ajungand la 49 milioane lei (11,68 mil. euro).

Piata de astazi a fost dominata de vanzari. Daca dupa prima ora, scaderile erau moderate, pe parcurs s-au accentuat, pe fondul tendintei de accentuare a deprecierilor pe pietele internationale.

“Aceasta a fost dublata si de un avant puternic al vanzatorilor in a doua parte a zilei. Au fost vanzatori foarte mari, dupa ordinele introduse si dupa volumele importante pe anumiti emitenti. Si peculatorii au manifestat un sentiment de neincredere, preferand sa plece cu bani acasa si nu cu actiuni”, a declarat Alin Brendea, director Prime Transaction.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 3,79%, pana la 4.903,56 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 3,42%, pana la 2.952,63 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 7,09%, pana la 20.917,20 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a coborat cu 3,60%, ajungand la 10.219,45 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 4,83%, la 456,80 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a inchis pe deprecieri de 2,93%, pana la 681,32 puncte.

"Este de asteptat sa vedem o usoara revenire a pietei in urmatoarele sedinte, dupa saptamana oribila pe care am avut-o insa, pe termen scurt, pronosticurile sunt dificile. Nu ma astept la evolutii spectaculoase in sus, mai ales ca zilele urmatoare vor veni vesti legate de evolutia acordului cu FMI si alte stiri ce vor avea impact si in piata de capital", spune Brendea.

SIF Oltenia (SIF5) a atras cel mai mare rulaj din piata, de 16,93 milioane lei, in timp ce pretul actiunilor a coborat cu 7,63%, la 1,21 lei. Pe de alta parte, titlurile SIF Moldova (SIF2) au pierdut 7,77%, la 0,95 lei, pe o lichiditate de 9,14 milioane lei.

Din sectorul bancar, titlurile Bancii Transilvania (TLV) au scazut cu 5,70%, la pretul de 1,49 lei, pe tranzactii in valoare de 4,21 milioane lei, in timp ce actiunile BRD SocGen (BRD) au pierdut 3,70%, la 13 lei, pe schimburi de 1,64 milioane lei.

Actiunile OMV Petrom (SNP) au coborat cu 3,24%, la pretul de 0,299 lei, pe rulaje de 5,43 milioane lei, in timp ce titlurile Transgaz Medias (TGN) au scazut cu 3,02%, la 208,5 lei, pe o lichiditate de 497.699 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri