Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor, a finalizat relocarea tuturor capacitatilor de productie din zona intravilana a municipiului Bistrita in parcul industrial de la Saratel, in urma unor investitii de aproximativ 26 de milioane de euro, conform unui comunicat remis Bursei.
Sumele investite includ lucrarile de infrastructura, constructia noilor fabrici, utilarea tehnologica a acestora, fie prin relocarea liniilor de productie din Bistrita, fie prin achizitionarea unor noi linii de productie, dar si amenajarea spatiilor logistice si de depozitare.

“Finalizarea relocarii capacitatilor de productie este extrem de importanta, deoarece a fost unul din principalele angajamente luate de companie in fata investitorilor sai, in momentul listarii la Bursa de Valori Bucuresti. Faptul ca am reusit sa ne respectam promisiunile, in ciuda contextului economic nefavorabil, demonstreaza inca o data ca Teraplast este o companie solida, care poate sa faca fata provocarilor pietei”, a declarat Florin Urite, director general Teraplast.

Teraplast deruleaza un program de rascumparare a 1,5% din actiuni de pe bursa, prin firma de brokeraj BT Securities. Compania a mai anuntat ca intentioneaza sa majoreze plafonul de 25% din volumul mediu zilnic de tranzactionare al actiunilor, pana la limita de 50%, din cauza lichiditatilor scazute din ultima perioada de pe bursa.

Parcul Industrial de la Saratel are o suprafata totala de aproximativ 200.000 mp, din care 143.500 apartin companiei Teraplast, 29.000 mp sunt in proprietatea subsidiarei Plastsistem, iar restul de 27.500 mp apartin companiei Politub, membra a Grupului Teraplast.

Compania Teraplast detine in prezent la Saratel capacitati de productie pe o suprafata de peste 13.000 mp, impartite in fabrica de produse PVC (sectia de tevi PVC, sectia de profile PVC, sectia de profile de tamplarie PVC, sectia de dozare-malaxare) si fabrica de poliolefine (sectia de camine de polietilena si rezervoare, sectia de tevi corugate, sectia de fitinguri PVC, PP si PE si sectia tevi PP).

“Majoritatea acestor capacitati de productie au fost relocate din Bistrita, exceptie facand tevile corugate, caminele din PE si rezervoarele care sunt produse noi dezvoltate de Teraplast, dupa o atenta analiza a directiilor de dezvoltare globala si a necesitatilor de completare a sistemului de canalizari exterioare. Mai mult decat atat, relocarea la Saratel a permis si va mai permite cresteri ale capacitatilor de productie, precum si reduceri de costuri de aproximativ 3%”, se mai arata in comunicatul companiei.

Pe langa spatiile de productie, la Saratel exista si peste 44.000 mp de spatii de depozitare acoperite si neacoperite, un centru logistic cu warehouse management implementat, de unde sunt coordonate toate activitatile de transport, dar si un centru de cercetare si dezvoltare. Restul terenului de la Saratel, adica o suprafata de 85.500 mp este folosit pentru infrastructura, cladiri administrative si dezvoltari viitoare de capacitati.

Sediul administrativ, care va necesita o investitie de 5,5 milioane lei (1,28 mil. euro), va fi construit in momentul in care se vor vinde terenurile si cladirile detinute de Teraplast in zona intravilana a orasului Bistrita.

Terenul ramas liber dupa mutarea fabricilor din Bistrita la Saratel are o suprafata totala de aproximativ 50.000 mp, iar compania a anuntat ca intentioneaza sa vanda intreaga suprafata, in limitele pretului actual al pietei.

Compania Teraplast face parte din Grupul Teraplast Bistrita, care mai include pe langa Teraplast si subsidiarele sale Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusa in componenta indicelui BET-XT. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 31 decembrie 2009, sunt Dorel Goia (34,27%), Emanoil Viciu (15,12%) si SIF Banat-Crisana (11,39%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri