Bursa de Valori Bucuresti a revenit in sedinta de astazi pe teritoriul pozitiv, cu aprecieri reduse, per ansamblu, insa pe o lichiditate extrem de scazuta.
Rulajul pietei de actiuni a crescut cu 40% la 7,19 milioane lei (1,69 mil. euro), iar lichiditatea totala a fost de 7,35 milioane lei (1,72 mil. euro).

“Rulajele scazute sunt generate de faptul ca trecem printr-o perioada care statistic vorbind este mai slaba in lichiditate – vara -, si pentru ca investitorii si cei interesati sa intre in piata privesc cu incertitudine piata si nu pot estima care va fi evolutia Bursei in lunile urmatoare”, a declarat Mihai Chisu (foto), broker la IFB Finwest.

El se asteapta ca volumele de tranzactionare sa creasca din toamna si ca Bursa sa redevina atractiva, indiferent daca acest lucru presupune sa asistam la noi scaderi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,22%, pana la 4.777,54 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 0,56%, pana la 2.818,39 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cu 3,32%, pana la 20.622,97 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a urcat cu 1,63%, la 9.832,35 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 1,55%, la 437,28 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a castigat 0,79%, pana la 691,82 puncte.

“Exista o lipsa de actiune la Bursa indiferent daca este de cumparare sau de vanzare”

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras, din nou, cea mai mare lichiditate din piata, de 2,22 milioane lei, iar pretul a castigat 3,31%, la 1,25 lei, in timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) au crescut cu 3,24%, la cotatia de 0,955 lei, pe rulaje de 585.300 lei.

Titlurile BRD Socgen (BRD) au urcat cu 0,93%, la 10,8 lei, pe tranzactii de 1,55 milioane lei, iar actiunile Erste Bank (EBS) s-au apreciat cu 4,72%, la cotatia de 126,5 lei, pe schimburi de 820.330 lei.

“Catalizatorii evolutiei Bursei vin din doua parti: putem vedea noi scaderi daca pietele internationale isi amplifica tendinta de scadere sau am putea asista la cresteri daca economia romaneasca va oferi semne de redresare. Momentan niciuna dintre cele doua scenarii nu exista”, sustine brokerul IFB.

Chisu considera ca modificarile Codului Fiscal impiedica investitorii sa intre in timp, iar cat timp economia este inconsistenta, nu se pot realiza perspective si analize asupra rezultatelor companiilor.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au inchis ziua in stagnare, la pretul de 1,36 lei, pe o lichiditate extrem de scazuta, de doar 127.000 lei, dupa ce ieri presedintele instutiei a fost acuzat de manipularea pietei de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri