SIF Oltenia (SIF5) a achizitionat in sedinta de ieri un pachet de 13,34 milioane de actiuni ale Biofarm (BIO), ceea ce reprezinta 1,21% din capitalul social al producatorului farmaceutic, potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.
Astfel, SIF Oltenia si-a majorat detinerea la 21,7% de la 20,49%, conform ultimelor raportari ale actionariatului. Vanzatorul unui pachet de 13 milioane de actiuni a fost omul de afaceri Tudor Dumitru, pretul la care si-a cedat titlurile fiind de 0,183 lei/actiune.

Suma platita pentru aceasta tranzactie a fost de 2,44 milioane lei (0,57 mil. euro), iar pretul mediu pe actiune a fost de 0,1829 lei, in usoara crestere fata de ultimul pret al titlurilor.

Schimbul realizat de SIF Oltenia a reprezentant 98% din rulajul atras de titlurile Biofarm in sedinta de ieri.

Biofarm are un capital social de 1,094 miliarde lei, impartit in 109,48 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Pe langa SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana (SIF1) are o detinere de 16,3%, SIF Moldova (SIF2) o participatie de 11,68%, in timp ce AVAS mai are 1,04%.

Capitalizarea societatii este de 199,26 milioane lei (46,78 mil. euro), potrivit ultimului pret de 0,182 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri