Bursele din Asia au crescut vineri datorita rezultatelor bune raportate de mai multe companii americane, dar moneda euro s-a depreciat cu 0,2% fata de dolar, la 1,2868 dolari/euro, din cauza incertitudinilor legate de rezultatele testelor de stres din sistemul bancar european, potrivit Mediafax
Investitorii sunt pesimisti in asteptarea rapoartelor care urmeaza sa fie date publicitatii in Europa, dupa ce ziarul spaniol El Pais a scris ca unele case de economii din Spania nu ar fi trecut testele de stres, menite sa arate, de la caz la caz, daca bancile ar rezista inrautatirii conditiilor economice.

Desi pietele se asteptau ca unele case de economii din Spania, asa-numitele "cajas", sa nu treaca testele de stres, stirea din El Pais a nelinistit investitorii, provocand scaderi in Asia si pe pietele futures din Europa.

El Pais nu nominalizeaza vreo casa de economii, iar analistii anticipeaza ca bancile mari din Spania au trecut fara probleme testele.

Totodata, seful Asociatiei Bancilor Germane, Manfred Weber, a declarat pentru un post de radio ca bancile germane au avut performante bune in teste.

Desi euro a scazut fata de dolar dupa aparitia stirii din presa spaniola, moneda europeana s-a stabilizat ulterior, in asteptarea unor informatii concrete privind situatia bancilor din Europa.

In acest context, bursele din Asia au crescut in medie cu 1,2% pana la ora 6:25 GMT (9:25 ora Romaniei) si se indreapta catre un avans de 2% la nivelul acestei saptamani.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a finalizat ziua in crestere cu 2,3%, dupa cinci sedinte consecutive de scadere.

Principalii indici ai bursei de la New York au inchis joi in urcare cu pana la 2,7%, datorita rezultatelor peste asteptari ale Caterpillar, 3M si UPS, care au consolidat increderea investitorilor in relansarea economica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri