Bursele europene au deschis luni in urcare, dupa aprecierea actiunilor din sectorul minier datorita sperantelor ca rezultatele alegerilor din Australia vor pune capat planurilor pentru o noua taxa asupra mineritului, scrie Mediafax.
Indicele pan-european de referinta FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,3% pana la ora 7:04 GMT, revenind dupa minimul ultimelor patru saptamani atins vineri.

Actiunile miniere au fost sustinute de sperantele ca premierul australian Julia Gillard nu va reusi sa formeze un guvern. Gillard vrea sa taxeze cu 30% marile mine de fier si carbune.

"Cifrele maroeconomice vor fi probabil mai slabe decat asteptarile si ar putea impinge piata in jos. Pe de alta parte, avem factori pozitivi din zona M&A (fuziuni si achizitii - n.r.), care insa nu vor reusi sa compenseze efectele negative ale datelor economice", comenteaza un analist al KBC Securities.

Actiunile Old Mutual au deschis in urcare cu 4,9%, dupa ce HSBC a anuntat ca va cumpara pana la 70% din banca sud-africana Nedbank, controlata majoritar de Old Mutual.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri