Monica George-Maurer, membru in Comitetul Reprezentantilor Fondului Proprietatea (FP), nu mai este consilier personal al Ministrului Economiei, membru CA la OPCOM si la GDF Suez Energy Romania, astfel ca nu se mai poate pune problema unui conflict de interese, a anuntat joi Fondul, informeaza Mediafax.
"In data de 27 ianuarie, domna Monica George-Maurer a adus la cunostiinta Fondului Proprietatea ca, in prezent, nu mai detine functia de consilier personal al Ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (actionar majoritar al unor societati din portofoliul Fondului), functia de membru in Consiliul de Administratie al OPCOM (societate detinuta integral de Transelectrica - o societate din portofoliul Fondului) si al GDF Suez Energy Romania (societate din portofoliul Fondului). Avand in vedere cele mentionate, anuntam ca, in prezent, nu mai poate fi vorba de niciun potential conflict de interese in ceea ce o priveste", se arata intr-un comunicat transmis de FP Bursei de Valori Bucuresti.

Maurer este al treilea si ultimul membru din Comitetul Reprezentantilor Fondului Proprietatea despre care se preciza in prospectul de listare ca ar putea fi in conflict de interese din cauza functiilor detinute concomitent la mai multe societati din portofoliul FP sau ministere care sunt actionari la Fond.

In prospectul de listare al Fondului se preciza ca Bogdan Dragoi, Monica Maurer si Cristian Busu, membri ai Comitetului Reprezentantilor, pot fi in conflicte de interese din cauza functiilor detinute concomitent si la MFP, principalul actionar al Fondului, la Ministerul Economiei sau la firme din portofoliu.

Fondul a anuntat la 19 ianuarie ca Dragoi a demisionat a demisionat la inceputul lunii ianuarie din pozitia de membru CA la Hidroelectrica, iar la 20 ianuarie ca Busu nu mai este in conflict de interese, intrucat tatal sau, Enache Busu, nu mai ocupa functia de administrator la firma Delfincom, controlata de FP.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri