Fondul STK Emergent a raportat o pierdere de 243 mii lei in 2010, in timp ce profitul operational inainte de provizionare a fost de 2 milioane lei, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Pierderea a fost cauzata de cheltuielile cu constituirea de provizioane realizate la finalul anului. In 2009, STK a avut pierderi de 2,7 milioane lei.

In 2010 piata de capital din Romania a avut o evolutie mixta. Indicele BET a incheiat anul cu o crestere de 12.3%, in timp ce BET-FI a scazut cu 8% fata de valoarea de la finalul anului 2009.

Pe plan extern ind icii bursieri din Austria, Germania, SUA, Marea Britanie, au inregistrat cresteri de 16.4%, 16.1%, 12.8%, respectiv 9.0%, in timp ce tarile emergente precum Indonezia, Mexic si Argentina au depasit maximele realizate in 2007. Bursele din India si Brazilia au atins maximele realizate inainte de criza.

“Exista sanse ca pe parcursul anului 2011 decalajul dintre bursa din Romania si celelalte piete sa se reduca pe masura ce se va reduce efectul factorilor mentionati mai sus. Actiunile raman in continuare subevaluate, cu potential mare de crestere”, se arata in comunicatul STK.

Valoarea activului net unitar al STK Emergent este de 123.04 lei la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 2.80% fata de valoarea de la finalul lui 2009. Activele nete erau de 75,2 milioane lei (17,6 mil. euro), la finalul lunii decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri