Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a avut anul trecut un profit net de 160,44 milioane lei (38,1 milioane de euro), de doua ori mai mare fata de castigul din 2009, ca urmare a reducerii costurilor si cresterii pretului aluminiului, scrie Mediafax.
Compania a inregistrat in 2009 un profit net de 78,21 milioane lei.

Din activitatea de exploatare, Alro a avut un castig de 290,23 milioane lei, de 4,6 ori peste nivelul consemnat pentru anul precedent, insa pe partea financiara a avut pierderi de 96,42 milioane lei, potrivit informatiilor preliminate transmise, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

Afacerile producatorului de aluminiu au crescut anul trecut cu 28,5%, de la 1,41 miliarde de lei la 1,81 miliarde de lei.

Veniturile Alro au fost cu 34,8% mai mari, de 2,19 miliarde de lei, de la 1,62 miliarde de lei in anul precedent, iar cheltuielile au avansat cu 29,6%, la 1,99 miliarde de lei.

"Inca din 2008, am implementat strategia de reducere a cheltuielilor si, ca urmare, avem o structura stabila si competitiva a costurilor. Pe aceasta baza, am reusit sa profitam de imbunatatirea conditiilor de pe piata internationala si sa beneficiem de un pret LME ( pretul aluminiului la Bursa Melatelor de la Londra) mai mare decat in 2009", a declarat in comunicat directorul general al Alro, Gheorghe Dobra.

Anul trecut, pretul aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra a crescut pana la aproximativ 2.450 dolari pe tona, in comparatie cu maximul de circa 2.200 de dolari pe tona atins cu un an inainte, arata sursa citata.

Alro a inregistrat anul trecut o productie totala de aluminiu primar de aproximativ 241.000 tone.

Compania si-a asigurat materia prima prin redeschiderea rafinariei de alumina din Tulcea si a obtinut o buna structura a costurilor prin renegocierea contractelor cu furnizorii, finalizand totodata procesul de restructurare a creditelor.

La finalul lunii decembrie, producatorul de aluminiu avea de platit datorii scadente intr-o perioada mai mica de un an de 214,36 milioane lei, cu 68,7% mai mici fata de decembrie 2009. Totodata, compania avea de recuperat creante de 180,97 milioane de lei, cu 47,8% mai mari fata de 2009, cand acestea totalizau 122,41 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri