Marian Sarbu, care a demisionat in luna iulie din postul de prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au hotarat ca numirea acestuia este neconstitutionala, a fost numit de Guvern in postul de consul general al Romaniei la Dubai.

Hotararea prin care Marian Sarbu este numit sef al consulatului general al Romaniei la Dubai, in Emiratele Arabe Unite, a fost aprobata de Guvern in ultima sedinta.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a argumentat, potrivit Mediafax, numirea prin faptul ca functia de consul general este una de reprezentare, iar Marian Sarbu este un foarte bun vorbitor al limbilor engleza si franceza, stie sa gestioneze relatiile internationale, avand in vedere ca a fost ministru de mai multe ori, si cunoaste modul in care trebuie reprezentate interesele statului.

Marian Sarbu a fost ministru al Muncii din partea PSD in Guvernul Nastase si ministru pentru acelasi portofoliu al Muncii, dar din partea UNPR, in Guvernul Boc.

Ulterior, el a condus Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private, structura care a fost inglobata in Autoritatea de Supraveghere Financiara, si a fost membru neexecutiv in Consiliul ASF.

In 16 iunie, el a fost votat in functia de prim-vicepresedinte al ASF, dar judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca numirea este neconstitutionala, deoarece nu are o experienta profesionala specifica pentru aceasta functie in ciuda faptului ca Marian Sarbu a fost ordonator principal de credite privind finantele publice. Judecatorii s-au pronuntat dupa ce au fost sesizati de PDL, care a reclamat ca Marian Sarbu nu ar avea experienta de minimum noua ani in domeniu, ceruta de lege.

In urma deciziei judecatorilor CC, Sarbu a demisionat, la 18 iulie, din functia de prim-vicepresedinte si membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

La finele lunii iulie, cu doua zile inainte ca Marian Sarbu sa fie numit consul general, presedintele ASF declara ca Marian Sarbu a fost numit consilier al institutiei pentru relatia cu Parlamentul, contractul fiind pe perioada nedeterminata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri