Dragos Pislaru, ministrul Muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice, a anuntat in premiera ca in 3 luni va exista un registru electronic al zilierilor, la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Visa, Patria Bank si Euronovate.

“In acest moment, in Romania exista peste 700.000 de zilieri zilnic. In fiecare zi, fiecare antreprenor, fiecare companie, noteaza pe niste hartii numarul zilierilor pe care ii foloseste. Mai mult, sunt obligati sa ii instructeze, in fiecare zi, cu normele de protectie a muncii. A fost recent un mesaj al unui producator de rosii, care fusese vizitat de Inspectia Muncii, pe subiectul zilierilor. Am promis ca verific, am vorbit la Inspectoratul Teritorial de Munca si vin cu un raspuns, in premiera: registrul pe hartie al zilierilor va fi inlocuit cu un sistem electronic, in maxim 3 luni. Toti acesti zilieri vor fi inregistrati intr-un sistem unic, este o simplificare critica”, a declarat Dragos Pislaru.

Ministerul Muncii lucreaza si la introducerea platilor zilierilor prin carduri sau vouchere, dar este un proiect pe termen lung, care are nevoie de o colaborare intre institutiile publice si mediul privat, pentru crearea infrastructurii si dezvoltarea de proiecte de educatie financiara.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri