Ministrul Muncii anunta in premiera: In 3 luni vom avea un registru electronic al zilierilor

Dragos Pislaru, ministrul Muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice, a anuntat in premiera ca in 3 luni va exista un registru electronic al zilierilor, la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Visa, Patria Bank si Euronovate.

“In acest moment, in Romania exista peste 700.000 de zilieri zilnic. In fiecare zi, fiecare antreprenor, fiecare companie, noteaza pe niste hartii numarul zilierilor pe care ii foloseste. Mai mult, sunt obligati sa ii instructeze, in fiecare zi, cu normele de protectie a muncii. A fost recent un mesaj al unui producator de rosii, care fusese vizitat de Inspectia Muncii, pe subiectul zilierilor. Am promis ca verific, am vorbit la Inspectoratul Teritorial de Munca si vin cu un raspuns, in premiera: registrul pe hartie al zilierilor va fi inlocuit cu un sistem electronic, in maxim 3 luni. Toti acesti zilieri vor fi inregistrati intr-un sistem unic, este o simplificare critica”, a declarat Dragos Pislaru.

Ministerul Muncii lucreaza si la introducerea platilor zilierilor prin carduri sau vouchere, dar este un proiect pe termen lung, care are nevoie de o colaborare intre institutiile publice si mediul privat, pentru crearea infrastructurii si dezvoltarea de proiecte de educatie financiara.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Citeste si:
Cate pensii de peste 10.000 de lei sunt in Romania?
Cate pensii de peste 10.000...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri