Radu Ionescu conduce astazi, printre altele, Kinecto Permission Marketing, o companie specializata in conceperea si implementarea programelor de comunicare si loializare pentru firme din domeniul business-to-business si pentru retaileri mijlocii si mari.
Prenume, Nume: Radu Ionescu
Functia : Managing Director, Kinecto si, in general, antreprenor
Varsta: 28
Stare civila: necasatorit



1. Ce studii ati urmat?

ASE, Facultatea de Management si un Master in management, plus tot felul de traininguri si cursuri

2. Care au fost cursurile care v-au pasionat cel mai mult in facultate?

Sincer, absolut niciunul.

3. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Cred ca professor de informatica la o scoala pentru clasele 1-4. Sau muncitor necalificat – lipeam folie antiefractie pe geamuri termopan. Au fost multe joburi in studentie, incepand cu anul 1, si nu mai tin minte care a fost fix primul.

Desi primii bani i-am castigat parca scriind de la zero un program de gestiune facturi in Turbo Pascal – cu meniu desenat din pixeli si simulare de baza de date din linii de cod. Sase luni mai tarziu am descoperit FoxPro care practic facea acelasi lucru, insa native si instant. Acum nu mai stiu nicio comanda nici in Basic, nici in Pascal, nici in Foxpro.


4. Credeti ca este necesar un MBA pentru a a ajunge intr-o pozitie de top management?

Daca ne uitam statistic, e evident ca marea majoritate a top managerilor nu au MBA. Deci nu. MBA-ul este bun pentru a-ti cizela cunostintele si pentru networking, insa nu inseamna ca fara nu poti reusi in cariera.

5. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Tenis, schi si condus.

6. Care este ultima carte citita?

Grea intrebare… cred ca “De ce iubim femeile” a lui Cartarescu. Nu prea mai aloc timp pentru cititul cartilor, din pacate.


7. Aveti un film sau un serial preferate?

Sunt cateva filme care mi-au placut cu adevarat de-a lungul timpului, ca Butch Cassidy and the Sundance Kid sau Pulp Fiction, insa sunt pasionat si de explorari mai recente precum Sin City sau Big Lebowski. Ca seriale sunt un fan declarat Seinfeld, si cumva in secundar Lost si Friends.

8. Evocati un moment care v-a ramas in memorie din prima zi de lucru in cadrul companiei in care activati in acest moment.

In prima zi in care am inchiriat garsoniera in Dristor, Martin Stobbs, partenerul meu din Kinecto, a propus sa facem o poza cu sediul (care arata jalnic) ca sa radem peste cinci ani cand vom fi ajuns la cu totul alt nivel. A fost un moment foarte misto, pentru ca am simtit ca e inceputul unei povesti. Cinci ani mai tarziu cand ma uit inapoi vad si povestea. Din pacate, nu mai am poza, insa este nerelvant.

9. Ce anume faceati inainte de 89', din punct de vedere profesional?

Olimpiade la matematica.

10. Daca ar fi s-o luati de la inceput din punct de vedere profesional, care ar fi lucrurile pe care le-ati evita?

Nu stiu daca imi ajunge spatiul… Cele mai mari lucruri pe care le-as evita ar fi evitarea finantelor si delegarii.

11. Care ar fi primul sfat pe care l-ati da unui investitor strain, recent interesat de Romania, care doreste sa investeasca intr-o companie romaneasca?

Sa se grabeasca, pentru ca oportunitatile nu stau pe loc.

10. Ce sistem de conducere folositi sau apreciati cel mai mult?

Nu am o metoda clasica favorite dintre cele pe care le-am citit prin carti luate de la British Council in studentie. Insa cred in relatiile deschise, destinse si informale la birou.

11. Care credeti ca este principalul obstacol care apare in calea investitorilor care ar dori sa intre in industria in care activati?

In advertising pozitia in piata si numele, date de experienta si expertiza, sunt mai importante decat rezultatele financiare sau banii de investit. Sunt lucruri pe care nu le poti cumpara cu bani decat daca cumperi o alta agentie. Este insa loc pe anumite nise si pentru inceput de la zero.

12. S-a produs recent vreo schimbare (inovatie) care v-a fortat sa va modificati propriul model de business? Daca da, care este aceasta?

Pe mine fiecare decembrie si ianuarie din ultimii trei ani ma prinde in reorganizare si regandirea strategiei pe termen lung – prietenii chiar rad cand ma aud ca din nou refac tot. Nu pot vorbi de inovatii cat de oportunitati de piata, intotdeauna mi-a placut sa deschid nise noi, chiar daca pionieratul nu este usor.

13. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?

8:00

14. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

12 ore

15. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Jason Calacanis, Loic le Meur.

16. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Cresterea organica a unui start-up.

17. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Incapatanarea de a nu acorda atentie finantelor.

18. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

Anca Ioan, Marius Ghenea, Florentin Banu

19. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

Niciuna, nu zbor foarte mult, drept care primeaza disponibilitatea biletului atunci cand am nevoie.

20. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Ultima vacanta reala in Austria la schi. Ultima mini-vacanta (adica week-end prelungit) la Sighisoara.

Cred ca vacanta perfecta este o combinatie de roadtrip cu sporturi mai mult sau mai putin extreme (rafting, trecking etc).

21. Ce masina conduceti?

Citroen c4 coupe.

22. Unde va vedeti peste 5 ani?

La bordul celui de-al treilea startup.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri