Portalul imobiliare.ro, detinut de compania New Century Holdings (NCH), a afisat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 600.000 de euro, in crestere cu 36% fata de veniturile din 2009 si vrea sa atinga in acest an pragul de un milion de euro.
“Cifra de afaceri a crescut anul trecut pana la 600.000 de euro. Anul acesta a inceput si mai bine si speram sa atingem pragul de un milion de euro”, a declarat Adrian Erimescu (foto), directorul general al imobiliare.ro.

Portalul imobiliare.ro a lansat de curand Analize Imobiliare, prima platforma de Real Estate Intelligence in Romania, pretul unui raport fiind cuprins intre 5 si 20 euro plus TVA. Serviciul se adreseaza agentiilor imobiliare, evaluatorilor, dezvoltatorilor, dar si diviziilor de evaluare din cadrul bancilor.

“Analizele imobiliare specifice vin sa completeze indicele imobiliare.ro, pozitionandu-se ca un indicator de valoare absoluta ce va creste gradul de informare pe situatii concrete - de exemplu, valoarea de piata a unui apartament cu trei camere, construit in 2007, in zona 1 Mai”, a explicat Erimescu.

Gradul de detaliere a informatiilor acopera cele mai mari orase din tara si zonele acestora, include apartamente si case vechi si noi, impartite fiecare in patru categorii dupa numarul camerelor si suprafata. Pentru fiecare din cei trei indicatori de baza - numarul de oferte, pretul total si pretul pe metru patrat - se calculeaza valoarea absoluta si variatiile lunare si anuale, la nivel de zona, tip de tranzactie si categorie de proprietate.

“In procesul de elaborare, am beneficiat de sprijinul a sase agentii imobiliare active in Capitala. In acest moment, 50.000 de proprietati sunt oferite spre vanzare in toata tara, 25.000 fiind in Bucuresti”, a declarat Dorel Nita, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare.

Dorel Nita este econometrician si are o experienta de sase ani pe piata imobiliara din Olanda unde a lucrat pentru clienti precum: NVM (cea mai mare asociatie a agentilor si consultantilor imobiliari), NVB si NEPROM (asociatiile dezvoltatorilor si constructorilor), funda.nl (principalul portal imobiliar din Olanda) si niki.nl (principalul portal dedicat constructiilor noi din Olanda).

Actionarul majoritar al imobiliare.ro (60% din actiuni) este fondul de investitii Broadhurst Investment LTD, administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si retailerul online okazii.ro, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Pe piata portalurilor imobiliare, afacerile primilor trei jucatori au cumulat in 2009 aproape un milion de euro. Astfel, Realmedia Network, companie care detine portalul imobiliare.ro, a afisat o cifra de afaceri de 440.000 euro. Pe locul al doilea, RUN - Data Solutions, companie care administreaza portalul imopedia.ro, a anuntat afaceri de circa 280.000 euro, iar Web Content Services, care a vandut portalul MagazinulDeCase.ro catre Sanoma Digital Romania, a inregistrat venituri de afaceri de circa 200.000 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri