Pietele de birouri din Bucuresti, Budapesta, din orasele germane, dar si din centrul Londrei au cel mai mare potential de revenire pe termen scurt si mediu, avand in vedere prognozele privind cresterea locurilor de munca, potrivit King Sturge.
"Previziunile economice arata ca vom vedea o imbunatatire modesta in majoritatea pietelor de birouri din Europa, scrie Mediafax.

Cel mai mare potential de revenire pe termen scurt si mediu il au orasele germane, Bucuresti, Budapesta si Central London unde este prognozata cea mai mare crestere a numarului de locuri de munca", considera reprezentantii companiei de consultanta imobiliara.

Autorii studiului citeaza in acest sens datele Oxford Economics, potrivit carora Bucurestiul va avea in perioada 2010-2015 cea mai mare crestere a numarului de locuri de munca, respectiv de 4,8%. Frankfurt se afla pe locul doi cu un avans de 3,2%, iar pe trei Budapesta cu 3%. Munchen se plaseaza pe urmatoarea pozitie cu o crestere estimata de 2,7%, in timp ce pentru Londra se prognozeaza un avans de 2,5%.

"Cresterea economica din 2010 a asigurat platforma necesara pentru o imbunatatire generala a pietelor de birouri din Europa. Modesta crestere economica prognozata pentru 2011 ar trebui sa sprijine in continuare acest sector, dar nu vom vedea o crestere spectaculoasa pe pietele din Europa, ceea ce va determina o continuare a preocuparii chiriasilor pe consolidarea si pe renegocierea contractelor de inchiriere", apreciaza King Sturge.

Cele mai performante piete de birouri din Europa in 2010 au fost Londra, Paris, Varsovia si Moscova, unde chiriile au avut cresteri de doua cifre, in timp ce la polul opus s-au aflat Dublin, Atena si Praga, singurele unde au avut loc scaderi ale chiriilor. In Bucuresti, chiriile s-au stabilizat in a doua jumatate a anului trecut.

King Sturge, cu sediul la Londra, a deschis filiala din Bucuresti in 2006. Compania asigura o gama larga de servicii imobiliare, incluzand consultanta in investitii, intermedierea inchirierilor si vanzarilor, administrarea proprietatii si a portofoliului, evaluari si cercetari de piata precum si management de proiect.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri