Cea de-a sasea editie a targului de investitii imobiliare Real Vienna s-a desfasurat, ca in fiecare an, in centrul expozitional Messe Wien, in perioada 24-25 mai. Desi numarul de expozanti si vizitatori a fost chiar mai scazut decat anul trecut, discutiile au fost purtate intr-un ton mai optimist.
Real Vienna a reunit 142 de firme-expozant din 19 tari europene, principalele tari participante fiind Austria (69 firme), urmata de Polonia si Germania (cate 10 expozanti fiecare) si de Polonia si Republica Ceha (cate 8 expozanti).

Romania a fost prezenta cu 2 firme: BSS – Building Support Services, care a fost singura firma de property & facility management din sud-estul Europei si dezvoltatorul imobiliar din Cluj, La Donna Imobile.

”La aceasta editie s-a facut simtit efectul crizei din real estate-ul european. Numarul de expozanti a fost mai mic cu 35% fata de editia de anul trecut, iar volumul vizitatorilor a fost, si el, semnificativ mai scazut. Cu toate acestea, am sesizat o nota de optimism in discutiile profesionale, semn ca relansarea in imobiliare nu va intarzia", a declarat Adrian Balasu, director de vanzari si managerul standului BSS la targul de la Viena.

In cele doua zile s-au desfasurat 16 seminare si workshopuri, in care au fost abordate, printre altele, subecte privind situatia si perspectivele pietei imobiliare in centrul si estul Europei, solutii de finantare in perioada crizei si conceputl de green building, a mai povestit reprezentantul BSS.

”Am avut intalniri cu reprezentanti ai unor firme europene, care s-a putea concretiza cu noi colaborari incepand cu a doua parte a anului”, a adaugat el.

Anul trecut, editia a cincea a targului de la Viena a atras 220 de expozanti, in scadere cu 9% fata de numarul din 2009 si cu 33% fata de companiile participante la targ in anul 2008. Din cele 220 de companii inscrise, doar trei au fost din Romania: Building Support Services (BSS), Immpuls Real Estate Solutions si Imotrust Arad.

Sursa galerie foto: realvienna.at si BSS
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri