City Mall isi gaseste cumparator in maxim doua luni. Citeste povestea centrului comercial bucurestean care s-a depreciat de patru ori in numai cinci ani.
Reprezentantii lichidatorului judiciar care se ocupa de vanzarea centrului comercial bucurestean City Mall sunt optimisti si cred ca in maximum doua luni mall-ul va avea un nou proprietar. „Ne apropiem de valorificarea activului. Speram ca intr-o luna, doua sa il vindem. Pretul de licitatie incepe sa se apropie de cel la care speram sa-l vindem”, spune Radu Lotrean (foto), partener al Casei de Insolventa Transilvania (CITR).

Primul centru comercial din Capitala intrat in faliment, City Mall, are o lunga istorie de vanzari si cumparari succesive. Pentru cei circa 14.000 de metri patrati inchiriabili, din zona Eroii Revolutiei, australienii de la Victoria Holding au platit, in 2006, peste 100 de milioane de euro. Pe fondul crizei economice, investitorii nu si-au mai putut onora datoriile fata de banci asa ca, in 2010, au intrat in faliment.

Sumele pe care actualii proprietari le au de achitat catre Bancpost, UniCredit Bank Austria si UniCredit Tiriac Bank se ridica la peste 41 de milioane de euro. Intre timp, valoarea de piata a imobilului a scazut considerabil. El urmeaza ca, in luna iunie, sa fie scos la o noua licitatie, cea de-a patra, pentru un pret de peste patru ori mai mic fata de cel pentru care a fost achizitionat in urma cu cinci ani.

Astfel, creditorii s-ar multumi si cu numai 23,58 de milioane de euro, plus TVA, pentru mall-ul-problema dupa ce, initial, au scos imobilul la licitatie pentru 33 de milioane de euro, suma oricum inferioara creantelor pe care Victoria Holding le are de platit institutiilor de credit.

Reprezentantii CITR, compania de insolventa care se ocupa de vanzarea centrului comercial, au afimat ca, pentru vanzarea activului, se adreseaza mai ales investitorilor strategici, care, prin preluarea mallului, vor sa-si consolideze pozitia si astfel sa-si creasca cota pe piata spatiilor comerciale din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri