Iasiul si Brasovul deschid topul marilor orase cu cele mai ieftine apartamente vechi de doua camere. Pentru o astfel de locuinta, pretentiile proprietarilor sunt de 22.000 de euro, potrivit datelor portalului imobiliare.ro.
Suprafetele utile ale celor doua proprietati nu sunt insa tocmai generoase. Apartamentul cu doua camere din Brasov are numai 35 de metri patrati si necesita renovare, in timp ce imobilul din Iasi, din zona Tatarasi, desi amenajat modern, are numai 30 de metri patrati.

Apartamente ieftine, scoase la vanzare pentru 24.000 de euro, pot fi gasite in Arad si Ploiesti. Cele doua camere din Arad au o suprafata totala de 54 de metri patrati (circa 444 de euro/metru patrat), insa locuinta se afla la ultimul etaj si este semidecomandata.

Proprietati cu un pret de pornire mai mic de 30.000 de euro pot fi gasite si in Constanta, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timisoara, dar si in Capitala. Posesorul apartamentului din Bucuresti, situat la etajul trei din patru al unui bloc dintr-o „zona linistita, cu acces la numeroase mijloace de transport in comun” dupa cum se arata in anunt, cere, pentru cei 35 de mp circa 30.000 de euro, negociabil.

Topul marilor orase cu cele mai ieftine apartamente cu 2 camere

Negociabil este cuvantul de ordin cand vine vorba de a vinde un apartament in aceasta perioada cand numarul tranzactiilor imobiliare a intrat din nou in regres. Datele statistice pentru luna aprilie, publicate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), arata ca numarul tranzactiilor imobiliare, la nivel national, a scazut fata de luna precedenta cu 5.600 si cu peste 22.000 fata de perioada similara a lui 2010, pana la nivelul de 51.517.

„In lipsa banilor adusi in piata de programul Prima Casa, piata imobiliara, pe segmentul rezidential, este moarta. Deja se pot observa similitudini cu perioada de degringolada de la inceputul lui 2009”, spune Sorin Ioan Rosu, directorul general al agentiei imobiliare Apulum 94.

O exceptie notabila o constituie apartamentele cu doua camere din Timisoara. Cea mai ieftina astfel de proprietate este scoasa la vanzare pentru 35.900 de euro. Are 50 de metri patrati, se afla in apropierea hotelului Continental si este decomandat.

Topul marilor orase cu cele mai scumpe apartamente cu 2 camere

La polul opus, sunt si proprietari care considera ca locuintele lor de doua camere au caracteristici deosebite si le scot la vanzare la preturi fabuloase, care sfideaza criza. Este si cazul posesorului unui apartament din Capitala care vrea pentru cei 93 de metri patrati nu mai putin de 180.000 de euro. Locuinta se afla in centrul Bucurestiului, in zona Fantani, langa statia de la metrou de la Unirii.

Orasul campion al provinciei la preturi ridicate este Cluj-Napoca. Cel mai scump apartament cu doua camere scos la vanzare in orasul transilvanean este evaluat de vanzator la 97.000 de euro. Proprietatea este situata „ultacentral” si are o suprafata utila de 90 de metri patrati. Propietari care viseaza sa obtina intre 70.000 si 90.000 de euro pentru astfel de locuinte se mai gasesc in Brasov, Constanta, Iasi si Timisoara.

Sursa date tabel: Imobiliare.ro

Comenteaza aici: Cat ai plati pentru un apartament cu doua camere in orasul tau?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri