Piata imobiliara locala incepe sa se miste, iar acest lucru este usor vizibil in interesul investitorilor, respectiv in desele intalniri dintre acestia si consultantii imobiliari, spune Razvan Iorgu, managing partner al companiei CB Richard Ellis Romania.
"Piata se misca, ma vad zilnic cu doi-trei clienti importanti care vor sa intre pe piata locala. Sunt interesati de terenuri, cladiri de birouri, spatii de retail si industriale, in special din Bucuresti. Din acest punct de vedere, suntem la nivelul anilor 2005-2006, cand Capitala era tinta investitorilor, pentru ca abia dupa 2007 piata imobiliara din tara a devenit atractiva", a declarat, pentru wall-street.ro, Razvan Iorgu (foto), managing partner al companiei de consultanta imobiliara CBRE Romania.

Iorgu admite ca Cehia si Polonia sunt mai atractive pentru investitorii imobiliari, insa afirma ca sunt mai scumpe comparativ cu Romania, motiv pentru care piata locala ramane prioritara pentru investititori. Un alt avantaj este dat de numarul ridicat de locuitori al Bucurestiului (doua milioane), care il depaseste pe cel al Varsoviei (1,7 milioane) sau Praga (1,2 milioane de locuitori).

In ceea ce priveste bugetele de care dispun jucatorii interesati sa parieze pe Romania, acestea depasesc cinci milioane de euro si ajung pana la zece milioane de euro.

"Bugetele investitorilor pornesc de la cinci milioane de euro, pana la zece milioane. De cele mai multe ori, ei sunt interesati sa intre in mai multe proiecte imobiliare, impartind astfel riscul", adauga Iorgu.

Rzvan Iorgu, in varsta de 35 de ani, a preluat sefia CBRE in luna aprilie, iar pentru anul in curs managerul tinteste revenirea companiei in topul celor mai mari consultanti imobiliari dupa cifra de afaceri.

Focusul CBRE va ramane si in acest an pe segmentul de birouri, segment pe care compania a intermediat in primul trimestru inchirierea unei suprafete de 22.000 mp. Valoarea totala a tranzactiilor din piata de inchirieri de birouri se ridica la 8,77 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri