Pentru ca piata de spatii de birouri din Romania sa continue sa creasca si sa ajunga la nivelul unor tari dezvoltate, este necesar sa poata livra spatii de lucru tehnologizate si flexibile, adica birourile viitorului! Dincolo de o expresie care suna bine, biroul viitorului este un spatiu de lucru centrat pe experienta utilizatorului, adica a angajatului, apreciaza Razvan Iorgu, director general al CBRE Romania.

Una dintre cele mai importante tendinte observate in ultimii cinci ani pe piata locala este rafinarea nevoilor companiilor, atunci cand isi aleg spatiile de birouri. Ca urmare a acestui trend, numarul relocarilor se mentine la un nivel ridicat, datorat necesitatii de spatii noi, moderne si flexibile, in configurarea carora s-a urmarit imbunatatirea starii de bine a angajatului, potrivit CBRE.

Astfel, cererea totala de inchiriere a depasit 324.000 mp in 2018, dintre care 85.000 mp au fost constituiti de relocari, aproximativ 26% din cererea totala. Potrivit estimarilor reprezentantilor CBRE, valoarea pietei serviciilor de amenajari interioare s-a situat anul trecut in jurul valorii de 100 milioane euro.

Unul dintre principalele servicii pe care CBRE Romania il pune la dispozitia dezvoltatorilor si chiriasilor inca din 2018, este cel de Design & Build oferit prin intermediul departamentului de Building Consultancy.

CBRE

"Serviciul este unul dintre cele instrumentele pe care CBRE le foloseste pentru a crea un mediu de lucru creativ, in care tehnologia se imbina cu principiile de wellness si flexibilitatea solicitata de piata: de la gasirea unui amplasament cu acces la spatii comerciale, pana la gandirea unor spatii flexibile, in care se pune accent pe luminozitate, prezenta plantelor, a mobilierului ergonomic, a spatiilor destinate relaxarii sau a salilor de sport", a declarat Razvan Iorgu (foto).

Conform unei cercetari recente, efectuate de CBRE in parteneriat cu Universitatea Twente din Olanda, optimizarea conditiilor de munca din spatiile de birouri a dus la cresterea productivitatii angajatilor cu valori ce s-au incadrat intre 10% si 45%, intr-o perioada de sapte luni.

CBRE Romania a utilizat resursele Design & Build chiar pentru mutarea in noul sediu, situat in cladirea de birouri Aviatorilor 8. In procesul de amenajare a birourilor, reprezentantii companiei au folosit diferite tehnologii, printre care: aplicatia de masurare a gradului de utilizare a diferitelor spatii de lucru, cea de simulare a spatiilor care permite tururi virtuale 2D si 3D s.a.m.d..

CBRE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri