Fondul austriac de investitii Immofinanz, cel mai mare investitor imobiliar din piata locala, a anuntat semnarea unui acord pentru preluarea participatiei de 69,22% ramase la dezvoltatorul Adama Holding Public Ltd. (Adama), valoarea tranzactiei ridicandu-se la 42,43 milioane de euro.
Immofinanz a cumparat de la fondul de hedging american Tiger Global, Morgan Stanley, compania care administreaza Lehman Brothers Marea Britanie si de la actionarii fondatori.

„Am decis sa achizitionam in totalitate Adama, deoarece compania si brandul sau au o reputatie recunoscuta in Europa de Sud-Est. Obiectivul nostru este sa integram experienta si expertiza managementului local in grupul Immofinanz si sa cream cat mai multe sinergii. Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideala pentru extinderea noastra planificata in domeniul constructiilor si dezvoltarilor rezidentiale, in special in Romania“, a declarat Daniel Riedl, membru in comitetul executiv al grupului Immofinanz.

„Preluarea in totalitate a Adama subliniaza implementarea constanta a strategiei noastre de a dezvolta participatiile minoritare pentru a detine controlul strategic, sau de a le vinde“, a adaugat Riedl.

Adama a finalizat circa 1.500 de apartamente de la infiintarea sa in 2005, zece proiecte fiind acum in curs de constructie. Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietati cu o suprafata totala de peste 1.360.000 metri patrati, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidentiale noi. [Citeste aici mai multe despre proprietatile detinute de Adama]

„Portofoliul nostru din Romania include un numar de zone nedezvoltate inca in Bucuresti. Obiectivul nostru este sa cream cartiere intregi – o provocare interesanta pe care planuim sa o prezentam echipei Adama din Romania imediat ce economia romaneasca va putea asigura cadrul necesar“, a comentat Riedl planurile pe termen mediu ale grupului.

Pentru validarea legala a contractului este necesara aprobarea tranzactiei de catre autoritatile competente in domeniul concurentei, se mai arata in comunicatul austriecilor.

Immofinanz detine in Romania 49 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei evaluate la sfarsitul lunii ianuarie la 889 milioane euro. Dintre acestea doar 16 sunt finalizate, valoarea de piata a acestora fiind la 31 ianuarie 2011 de 615 milioane de euro. Totodata, proiectele din Romania a caror constructie a fost oprita din cauza dificultatilor de pe piata imobiliara au o valoare de 194 milioane de euro.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast in Romania se numara Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galati pe segmentul spatii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri. Compania mai detine trei parcuri logistice.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri