Veniturile din inchirieri obtine de fondul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor imobiliar din Romania, pe piata locala, in perioada 31 aprilie 2011-01 mai 2012, au crescut usor de la 46,9 milioane de euro la 47,1 milioane de euro la sfarsitul perioadei raportate si reprezinta 8% din veniturile totale din inchirieri ale grupului, potrivit celui mai recent raport al fondului.

Veniturile din dezvoltarea de proprietati au fost in valoare de 19,8 milioane de euro inainte de efectele cursului valutar inregistrate in anul financiar 2011/2012. Acest lucru reflecta o crestere fata de anul anterior (-17 milioane de euro) si se datoreaza reevaluarii castigurilor, se arata in raportul Immofinanz.

La nivel de grup, Romania contribuia cu 41,1% din totalul de venituri din dezvoltarea de proprietati inainte de efectele cursului valutar. Astfel, rezultatele operatiunilor din Romania s-au imbunatatit de la 17 milioane de euro la 46,8 milioane, ceea ce reprezinta 9,8% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz. Profitul operational inregistrat in Romania reprezenta 91,1 milioane la sfarsitul anului 2011/2012, ceea ce inseamna 13,2% din EBIT la nivelul intregului Grup.

Rezultatele pentru Romania includ rezultatele financiare ale dezvoltatorului Adama, pe care Immofinanz l-a preluat integral anul trecut, in luna iunie.

Proprietatile fondului de investitii in Romania reprezinta 10% din portofoliul total al companiei. Grupul detine in Romania 88 de proprietati (18 investitii finalizate, 60 de proiecte in curs de analiza si 10 in curs de dezvoltare), cu o valoare de 1.034,5 milioane de euro (679,2 milioane de euro reprezinta investitiile finalizate, 38,7 milioane de euro proiecte in curs de analiza si 316,5 milioane de euro proiectele in curs de dezvoltare).

Portofoliul curent de investitii al Immofinanz in Romania este constituit din noua cladiri de birouri (12,9% din totalul portofoliului de cladiri de birouri), 6 proprietati in zona de retail (10,1% din intregul portofoliu de retail) si 3 centre logistice (2,9% din intregul portofoliu de logistica).

Recent, Immofinanz a anuntat ca are in plan sa transforme centrul comercial Armonia Arad, pentru a fi in concordanta cu cerintele actuale ale pietei.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Veniturile producatorilor de lactate si branzeturi au scazut in 2018