Prima jumatate de an a adus pe piata rezidentiala tranzactii de pana la 1,5 milioane de euro pentru o singura proprietate, dar si pachete de mai multe apartamente, cumparate de fondurile de investitii. wall-street.ro a obtinut de la cele mai active cinci agentii imobiliare pe acest segment date despre cele mai scumpe locuinte vandute.
#1: 1,5 mil. euro
Pe primul loc in topul celor mai scumpe locuinte individuale achizitionate in primul semestru se afla o vila cu zece camere, amplasata in zona Calarasi si construita in anul 1920, potrivit companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania, care a intermediat tranzactia. Locuinta a costat 1,5 milioane de euro si a fost cumparata in scop investitional, pentru a fi inchiriata. Cumparatorul, reprezentat de un strain, a platit cu banii jos.

# 2: 950.000 euro
Locul al doilea este ocupat de un apartament cu cinci camere, cu o suprafata construita de 300 mp, amplasat intr-un bloc nou , in zona Dacia, conform companiei DTZ Echinox. Apartamentul se afla la etajul al doilea intr-o imobil cu cinci etaje, iar cumparatorul, care a platit, de asemenea, cu banii jos, l-a cumparat pentru a-l folosi ca resedinta proprie. Apartamentul a costat 950.000 euro, in acest pret fiind incluse doua locuri de parcare si o boxa.

Tot in prima jumatate de an, DTZ Echinox a intermediat vanzarea unui complex rezidential de lux, cu 33 de apartamente, amplasat in zona Herastrau, valoarea tranzactiei ridicandu-se la sapte milioane de euro. Fiind insa un pachet de locuinte, nu a fost inclus in topul wall-street.ro.

#3: 880.000 euro
Pe locul al treilea in topul celor mai scumpe locuinte vandute in primul semestru se afla o vila cu opt camere, amplasata in zona Herastrau si construita in anul 2003. Vila a fost vanduta prin Coldwell Banker pentru suma de 880.000 de euro unui client roman, care a platit cash si a cumparat-o pentru a-i servi ca locuinta proprie.

#4: 600.000 euro
Pe locul al patrulea s-a clasat un apartament cu patru camere, amplasat la etajul al doilea intr-un complex rezidential cu patru etaje din cartierul Dorobanti. Locuinta are o suprafata construita de 225 mp, doua locuri de parcare si o boxa, iar pretul de vanzare a fost de 600.000 euro, afirma reprezentantii DTZ Echinox, care au consiliat tranzactia. Imobilul beneficiaza de securitate, spatii de joaca pentru copii in interiorul complexului si sala de fitness. Apartamentul a fost platit cu cash si este folosit ca resedinta.

#5: 590.000 euro

Pozitia a cincea este ocupata de o vila cu o suprafata totala de 800 mp, amplasata in zona Pipera, potrivit companiei Regatta, care a intermediat tranzactia. Suma de 590.000 euro, cat a costat proprietatea, a fost achitata cu ajutorul unui credit, iar cumparatorul a fost un roman, care a cumparat vila in scop personal.

#6: 450.000 euro
Pe locul al saselea in topul celor mai scumpe locuinte individuale vandute in prima jumatate de an se afla o vila cu sapte camere, construita in anul 1933, in zona Armeneasca , afirma reprezentantii Coldwell Banker, care au consiliat tranzactia. Locuinta a costat 450.000 de euro, iar cumparatorul, un strain, a platit cash, facand achizitia in scop investitional.

Pe aceelasi loc s-a clasat o alta vila, amplasata in zona Arcul de Triumf, care a fost vanduta tot pentru 450.000 euro si cu banii jos, cu scopul de a servi ca locuinta privata, conform agentiei RE/MAX Advantage, care a intermediat tranzactia. Vila are cinci camere, o suprafata utila de 220 mp, desfasurata pe parter plus etaj si a fost construita in anul 1950.

#7: 400.000 euro
Pe pozitia a saptea s-a clasat un apartament cu patru camere, aflat intr-un bloc nou, cu patru etaje, din zona Dorobanti - Floreasca. Locuinta, construita in 2009 si avand o suprafata utila de 220 mp, a costat 400.000 euro, potrivit agentiei RE/MAX Advantage, intermediarul tranzactiei. Clientul care a cumparat apartamentul a facut-o in scop investitional si a platit cash.

Tot pe locul al saptelea se afla o vila, amplasata in zona Pipera, care a fost vanduta tot pentru 400.000 euro, conform companiei Regatta. Vila are o suprafata totala de 800 mp si a fost cumparata de un roman, in scop personal.

#8: 380.000 euro
Locul al optulea in topul cel mai scumpe locuinte vandute in primul semestru este ocupat de un duplex (n.r: apartament desfasurat pe doua etaje), cu trei camere si o suprafata de 155 mp. Apartamentul, aflat in zona Primaverii, a fost vandut pentru suma de 380.000 euro, dupa cum declara reprezentantii agentiei Vission House.

“Profilul cumparatorului pentru cele mai scumpe locuinte tranzactionate in prima jumatate de an este reprezentat de persoana fizica, cu venituri ridicate si stabile, respectiv manageri sau antreprenori, care achizitioneaza aceste proprietati atat pentru utilizare, cat si pentru investitie”, afirma Andrei Rusu, directorul agentiei Vission House.

#9: 350.000 euro

Pe locul al noulea s-a clasat un apartament cu patru camere, cu o suprafata de 198 mp, amplasat in zona Herastrau, care a fost vandut pentru 350.000 euro, conform agentiei Vission House, care a consiliat tranzactia.

#10: 310.00 euro
Pe locul zece in topul celor mai scumpe locuinte vandute in primele sase luni se afla un apartament cu patru camere, amplasat in zona Piata Victoriei si construit in anul 2009. Apartamentul a fost cumparat pentru locuit si a costat 310.000 euro, fiind platit cu banii jos de catre un client strain, potrivit companiei Coldwell Banker, care a intemediat tranzactia.

Locuinte de peste 200.000 euro

Topul celor mai scumpe locuinte vandute este continuat de mai multe apartamente cu preturi sub 300.000 euro. Spre exemplu, un apartament cu trei camere, cu o suprafata de 120 mp, amplasat in zona Aviatorilor, a fost vandut pentru 296.000 euro, conform agentiei Vission House, intermediarul tranzactiei.

Aproape de acest prag, mai exact pentru 290.000 euro, au fost vandute si alte doua locuinte. Una dintre acestea a fost o vila cu cinci camere, construita in zona Corbeanca, pretul de vanzare fiind 290.000 euro, iar cumparatorul, un roman, platind cash, afirma reprezentantii Coldwell Banker, care au consiliat tranzactia.

Tot pentru 290.000 euro a fost vandut un apartament cu trei camere, transformat in doua, din zona Herastrau. Apartamentul se afla intr-un bloc nou, cu cinci etaje si are o suprafata de 130 mp, potrivit DTZ Echinox, intermediarul deal-ului.

Cu preturi ceva mai mici au fost vandute doua proprietati, amplasate in zona Ion Mihalache, respectiv Kiseleff. Prima este o vila cu trei camere, construita in 1960, care a fost vanduta pentru 240.000 euro, potrivit agentiei RE/MAX Advantage. Cea de-a doua proprietate, un apartament nou, cu trei camere, a fost cumparat pentru 220.000 euro. Ambele tranzactii au fost incheiate cu banii jos.

O alta vila din zona Pipera, cu o suprafata totala de 500 mp, a fost cumparata cu banii jos de un client roman, pentru a-i servi ca locuinta proprie. Vila a costat 240.000 euro si a fost vanduta prin compania Regatta.

Nota: Toate locuintele care au facut obiectul celor mai scumpe vanzari se afla in Bucuresti, respectiv Ilfov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri