Peste 200 de ansambluri rezidentiale vor fi promovate la expozitie, cele mai multe situate in zone centrale si semicentrale, dar si periferice din Bucuresti, precum si din afara Capitalei, inclusiv la malul marii. Apartamentele cu doua camere vor fi scoase la vanzare cu sume incepand de la 33.000 de euro (tot in sectorul 4), in timp ce pretul minim pentru locuintele cu trei camere va fi de 52.000 de euro. In cealalta extrema, cea mai scumpa locuinta din targ se afla pe Bulevardul Primaverii, are 16 camere si costa 950.000 euro, noteaza Mediafax.

Fata de editia din primavara a tIMOn organizatorii apreciaza ca preturile minime la care sunt scoase la vanzare locuintele din Bucuresti au crescut usor si de asemenea se remarca o prezenta mai activa a dezvoltatorilor cu proiecte de mici dimensiuni, de pana in 200 de unitati.

Zona de sud ramane cea mai ieftina, in conditiile in care aici preturile pornesc de la 22.000 de metri patrati (o garsoniera) si ajung la un maxim de 140.000 de euro pentru o vila. In cartiere precum Vitan, preturile se situeaza in jurul a 70.000 de euro, in Cotroceni minimul este de circa 50.000 de euro, in Titan de 56.000 de euro, in Pipera o garsoniera se vinde si cu 47.400 de euro, iar in Tineretului preturile sunt cuprinse intre 55.000 si 120.000 de euro.

Dezvoltatorii imobiliari, ghidati de cerere

"Cartierele traditionale din Bucuresti sunt cel mai bine reprezentate la editia din aceasta toamna a tIMOn, ceea ce arata ca dezvoltatorii au urmat cererea, care vizeaza in special aceste zone. Tineretului, Vitan, Militari, Berceni sunt doar cateva din cartierele Capitalei unde dezvoltatorii au construit locuinte, acestia concurand cu oferta de pe piata veche prin preturi si calitate mai competitive", a declarat, intr-un comunicat, Vlad Vlasceanu, director tIMOn. La targ va fi prezentata si o casa construita pe structura metalica, de circa 100 de metri patrati, care costa doar 18.000 de euro.

Reducerile de pret si diversele facilitati oferite de dezvoltatori sunt si in acest an un motor principal in atragerea cumparatorilor. Dezvoltatorii propun in acest sens reduceri de preturi pe parcursul expozitiei care depasesc 10% din pretul de listare. tIMOn se va desfasura in perioada 16-19 octombrie in Piata Constitutiei din Bucuresti, unde vor participa peste 100 de companii imobiliare - dezvoltatori, agentii, brokeri, companii de consultanta, 30% dintre ei cu oferte exclusive.