Proprietarii ansamblului Asmita Gardens, investitie de 120 milioane euro pentru circa 800 apartamente, nu au vandut in trimestrul al doilea nicio locuinta, iar dezvoltatorii continua discutiile cu finantatorul Alpha Bank, pentru restructurea creditului, aflat din punct de vedere tehnic in default, anunta Mediafax.
"In al doilea trimestru nu a mai fost vandut niciun apartament nici in faza 1, nici in 2. Procedurile legale impotriva companiei de constructii (Strabag-n.r.) continua atat la instanta locala, cat si cea internationala. In stadiul actual al acestor proceduri este dificil sa avansam in obtinerea unui rezultat pozitiv", se arata intr-un raport al European Convergence Development Company (ECDC), care detine jumatate din proiect.

Celalalt partener in proiect este compania indiana Asmita.

Dezvoltatorii se afla de circa doi ani intr-un litigiu cu antreprenorul Strabag, care nu a fina­lizat testarea utilitatilor pentru a definitiva receptia apartamentelor.

In raport se mentioneaza ca lucrarile de finalizare a proiectului sunt in continuare suspendate din cauza negocierilor dintre partenerii in investitie si banca finantatoare pentru deblocarea pe termen scurt a fondurilor necesare livrarii complexului si apoi rezolvarii problemelor cu compania de constructie.

"Negocierile cu banca finantatoare (Alpha Bank-n.r. ) si cu partenerul in joint-venture continua in vederea gasirii celei mai bune solutii pentru restructurarea creditului care tehnic este in default. Se are in vedere securizarea si implementarea unui pachet financiar pe termen mediu pentru a facilita finalizarea proiectului", se mentioneaza in raport.

Potrivit datelor comunicate de companie in acest an, aproximativ jumatate dintre locuintele din cele sapte turnuri construite in proiect sunt nevandute. Complexul este localizat in zona sudica a Splaiului Unirii.

ECDC mai este implicat pe piata romaneasca in firma Cascade Park Plaza, care a construit un proiect de birouri in Bucuresti, Eurotower in zona Tei.

Imobilul are o suprafata de 18.000 metri patrati, a fost finalizat anul trecut si potrivit ECDC este inchiriat in proportie de 80%, Banca Romaneasca fiind cel mai nou client al companiei.

Si in cazul acestui proiect compania a avut anumite dispute cu unii furnizori, disputa rezolvata in defavoarea investitorului.

ECDC a intrat anul trecut in proiectele comerciale Era din Iasi si Oradea, prin contributii totale de 1,6 milioane euro la investitii cu o valoare cumulata de opt milioane euro, dezvoltate de Omilos Group, inregistrat in Cipru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri