Guvernul ia in calcul infiintarea unei societati imobiliare care sa preia in portofoliu bunurile imobiliare ale companiilor de stat din transporturi, operatiune argumentata de catre autoritati prin incercarea de a creste veniturile si de a imbunatati modul de gestionare a activelor din acest sector.
Posibilitatea infiintarii unei astfel de societati este prevazuta in ultima scrisoare de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International, in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, informeaza Mediafax.

"Pana la sfarsitul lunii martie 2012, vom dezvolta metode de imbunatatire a procedurilor de atragere a veniturilor si de gestionare a bunurilor imobiliare ale diferitelor companii de stat din sectorul de transport, posibil prin infiintarea unei societati imobiliare speciale", se arata intr-un document oficial.

Societatile feroviare, regiile de transport local si alte companii de stat din transporturi au in portofoliu active imobiliare care, in lipsa unor date oficiale, pot fi de ordinul miliarde euro. Pentru aceste bunuri, fosti ministri de resort din diferite guverne, dar si confederatii sindicale s-au acuzat reciproc in ultimii ani de intentii de instrainare in scopuri personale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri