Compania Universul SRL, controlata de investitorul Jonathan Mann si care detine Palatul Universul din apropiere de Parcul Cismigiu, a intrat in procedura de insolventa, avand datorii de 20 milioane euro catre catre Allianz Tiriac Asigurari, ANAF si Alpha Bank.
„Prin hotararea Tribunalului Bucuresti pronuntata in 27.03.2012 in dosarul 6121/3/2012, s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva debitoarei SC UNIVERSUL SRL. Prin cererea formulata la 28.02.2012 de catre UNIVERSUL SRL, sub semnatura directorului general, se solicita deschiderea procedurii pentru imposibilitatea de plata a unor datorii ce depaseau 20 milioane de euro, sume datorate in principal catre Allianz Tiriac Asigurari, ANAF, Alpha Bank”, se arata in comunicatul Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

Societatea Universul SA detine in patrimoniu Palatul Universul (foto), amplasat pe strada. Brezoianu nr. 23-25, in imediata proximitate a Parcului Cismigiu. Complexul de cladiri, construit in perioada 1930-1932, pe o amprenta de 4.142 mp, are o suprafata construita de peste 10.000 mp cu destinatie de retail si birouri.

Imobilul s-a identificat de-a lungul timpului cu Tipografia Universul, fondata in 1881 de Luigi Cazavillan, iar in perioada 1945-1989, Tipografia Universul a devenit Intreprinderea Poligrafica nr. 2, pentru ca din 1990 sa revina la vechea denumire de Universul.

In aceasta cladire a fost tiparit primul ziar de dupa Revolutie, Informatia de Bucuresti, care a inlocuit formatul ziarului Universul din perioada comunista. In 1995 societatea a fost privatizata prin metoda Mebo, actionari devenind salariatii societatii. In prezent, 99,99% din capitalul social este detinut de BJJ Universul Development Limited Cipru, potrivit Euro Insol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri