Zonele rezidentiale clasice ale capitalei care au fost si vor ramane atractive sunt zonele cele imediat adiacente zonei centrale potrivit unui studiu intocmit de compania Eurisko. Vorbim despre zonele aferente bulevardelor mari precum, Primaverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff. Aici nivelul chiriilor si preturilor de vanzare inregistreaza cote ridicate si nivelul acestora este usor in crestre datorita ofertei din ce in ce mai reduse.
In cele ce urmeaza vom trata in evolutie anul 2002 2005 nivelul preturilor de vanzare si nivelul chiriilor in aceste zone.

Nivelul preturilor exprimat in grafice reprezenta pretul mediu pe mp construit si nu include TVA. Se face referire la media pretuilor de vanzare intre diferite tipuri de imobile atat din punct de vedere al suprafetei cat si din punct de vedere al vechimii acestora.

Nivelul chiriilor spatiilor rezidentiale pentru inchiriere prezentate reprezinta o medie a nivelului chiriilor in zonele mentionate si o medie a dimensiunii spatiului fiind luate in calcul apartamente de la un dormitor pana la 3 4 dormitoare si vile. Nivelul mediu al chiriilor chiriilor exprimate nu contine TVA.

Zona Primaverii Aviatorilor:


Zona Primaverii Aviatorilor o zona rezidentiala preferata atat pentru vanzare cat si pentru inchiriere datorita fapului ca ofera in primul rand multa securitate, fiind usor de remarcat paza existenta la tot pasul datorita resedintelor prezidentiale si diplomatice dar si contsructii de inalta calitate, spatii verzi si exsitenta cluburilor si restaurantelor de lux.

Zona Dorobanti Floreasca:

Zona Dorobanti Floreasca se afla la granita dintre centru si nordul capitalei concetrandu-se in jurul Bulevardului Dorobanti si Caii Floreasca si se continua cu strazile cu nume de compozitori: Mozart, Chopin, Puccini. Este o zona ideala pentru familii tinere cu sau fara copii, aceasta beneficiind de supermarketuri bine aprovizionate, farmacii, cafenele si baruri.

Zona Kiseleff:

Zona Kiseleff reprezinta un punct de reper pentru Bucuresti, zona invecinandu-se cu Parcul Herastrau si Arcul de Triumf. Se caracterizeaza printr-o zona rezidentiala pronuntata reprezentata in principal de vile spatioase de o arhitectura deosebita. Securitatea, linistea si proximitatea zonei fata de centrul orasului reprezinta un plus.

Daca tratam comparativ zonele luate in discutie si evolutia preturilor de vanzare pe parcursul anilor 2002 2005, constatam ca zona Aviatorilor Primaverii prezinta cele mai inalte cote ale preturilor de vanzare.

In aceeasi nota daca comparam nivelul chiriilor acestor zone, pe parcursul acelorasi ani luati in discutie constatam ca in zona Kiseleff inregistreaza cel mai ridicat nivel al chiriilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri