Contestatia Electroputere Parc Craiova la executarea silita a fost admisa, instantele de judecata anuland si bilete de ordin primite de constructorul NM de la dezvoltator, care au fost anterior investite cu titlu executoriu, au anuntat avocatii Dragne si Asociatii, societatea care a reprezentat proprietarul mallului in acest caz.
Decizia poate fi atacata cu apel, dar este executorie.

Admiterea executarii silite a mallului din Craiova, decizie anulata acum, in contul biletelor de ordin primite de NM a determinat dezvoltatorul mallului sa isi ceara insolventa pentru a se proteja, procedura declansata la inceputul lunii mai.

Dezvoltatorii au recurs la insolventa in conditiile in care pe 10 mai ar fi urmat sa aiba loc prima licitatie pentru vanzarea centrului comercial, singurul din Craiova. In paralel, insa, compania i-a angajat si pe avocatii Dragne si Asociatii pentru a obtine anularea executarii silite.

La finalul lunii aprilie avocatii au preluat litigiile cu NM Construct, iar la finalul lunii mai, s-a hotarat anularea publicatiei de vanzare a centrului comercial.

Avocatii au obtinut anularea biletelor la ordin primite de NM, care fusesera investite cu titlu executoriu in prima instanta, si, mai ales, admiterea contestatiei la executarea silita, precum si anularea publicatiei de vanzare.

Reprezentantii Dragne si Asociatii spun ca au demonstrat ca societatea K&S si-a onorat obligatiile de plata in mod voluntar, anterior inceperii executarii silite, si s-a sustinut nulitatea biletelor la ordin si a girului acestora de la NM Construct catre alte doua societati din grup, precum si stingerea obligatiei de plata garantate prin aceste bilete la ordin.

Cazul a fost foarte complex, el insumand practic un numar mare de litigii conexe executarilor incepute in baza biletelor la ordin si desfasurandu-se in mai multe instante din tara.

“K&S s-a aparat in toate actiunile in contra sa in sensul ca a achitat integral datoriile fata de NM Construct. Mai mult, K&S are actiuni de recuperare a creantelor in contra NM decurgand din acelasi contract, pentru cateva milioane de euro, reprezentand sume achitate pentru lucrari de construire neexecutate. Societatile din grupul NM care au dobandit biletele la ordin prin gir au fost cele care initiat executarea in baza acestora, motivand ca stingerea creantelor prin plata anterioara facuta catre NM Construct nu Ie-ar privi”, a declarat pentru wall-street.ro, Andreia Oana Dumitrescu, partener al Dragne si Asociatii si avocatul, care alaturi de Daniel Cirstea, a coordonat dosarul K&S.

"In prezent sunt peste 50 de litigii pe rol privind actiuni in pretentii, contestatii si opozitii la executare sau litigii de carte funciara. Pana acum procedurile s-au desfasurat in cadrul tribunalelor din Bucuresti, Craiova si Braila", a mai spus Dumitrscu

In acelasi timp procedura de insolventa a proprietarului mallului continua.

"Termenul de depunere a tabelului preliminar este 21.06.2013, iar la acest moment lucram la verificarea declaratiilor de creante, a declarat Stan Tarnoveanu, co-managing partner al ZRP Insolvency, administratorul judiciar al societatii, care a adaugat ca au fost admise opozitiile la executare cambiala formulate de K&S.

Echipa de avocati a fost coordonata de partenerii Andreia Oana Dumitrescu si Daniel Cirstea.

Electroputere Parc Craiova este primul mall care s-a nascut in criza. Pe piata au mai fost proiecte noi finalizate apoi, insa mallurile finalizate in criza pre inaugurarea centrului comercial din Craiova au fost proiecte demarate inca din boom. Centrul comercial din Craiova a fost finantat de UniCredit, iar investitia totala anuntata initial a fost estimata la 90 mil. euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri