Un consortiu din China a anuntat un plan pentru un proiect imobiliar in valoare de 1,3 miliarde dolari, in Sankt Petersburg, acesta urmand a fi cel mai mare proiect chinez de investitii din Rusia de pana acum, informeaza Rompres. Anuntul proiectului "Baltic Pearl" se incadreaza in eforturile oficiale ruso-chineze de a-si extinde relatiile comerciale si de investitii, cele doua state fiind vechi rivale pe timpul razboiului rece, cand relatiile comerciale dintre acestea nu erau la un nivel prea ridicat. "Baltic Pearl" va construi locuinte pentru 35.000 de persoane si va fi terminat in opt ani.

Printre alti investitori din St. Petersburg se numara companiile chinezesti Jinjiang International Group Ltd., Greenland Group Ltd., Shanghai Industrial Group Ltd. si Shanghai Brilliance Group Ltd. in urma cu o luna, companiile chinezesti si rusesti au semnat contracte in valoare de 2,5 miliarde dolari, la un targ desfasurat la Harbin, in nordul Chinei.

Cele doua tari si-au fixat drept scop cresterea relatiilor comerciale bilaterale la 60 miliarde dolari, pana in anul 2010. Cred ca cifrele vor fi mai mari', a declarat din partea presedintiei, Kamil Iskhakov. Gigantul petrolier chinez de stat China National Petroleum Corp. a anuntat achizitionarea unui pachet de actiuni in valoare de 500 milioane dolari (400 milioane euro) din compania rusa OAO Rosneft. Achizitia se inscrie in eforturile Beijingului de a-si asigura resursele de energie pentru economia in crestere accelerata, din ultimul timp. Actiunile sunt parte a ofertei initiale publice a Rosneft in valoare de mai multe miliarde dolari a companiei ruse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri