Un nou bloc de apartamente, care va costa 10 milioane de euro, va fi primul imobil "inteligent" de locuinte din tara, care va permite locatarilor sa-si achite facturile, sa contacteze administratia si sa monitorizeze cladirea prin internet, a anuntat compania Jules Verne Imobiliare.

Blocul beneficiaza de sistem de management al cladirii (BMS - Building Management System), ceea ce presupune supraveghere video, monitorizarea traficului in cladire si parcare, reglarea temperaturii si luminii in locuinte, de la distanta, internet cu fibra optica, televiziune digitala, centrala telefonica, control digital al consumului la utilitati, monitorizarea on-line a costurilor de energie, anunta NewsIn.

Costurile de intretinere ale locuintelor vor fi mult sub nivelul celor la care ajunge intretinerea unui apartament obisnuit, avand in vedere posibilitatile de control al consumului de energie si posibilitatea de a folosi tarife specifice fiecarei retele de telefonie, sustin dezvoltatorii proiectului.

Blocul va avea 47 de apartamente si doua parcari subterane cu o capacitate de 66 de locuri. Cea mai mica garsoniera in blocul de noua etaje are 64 de metri patrati, iar cel mai mare apartament este un duplex cu sase camere de 307 metri patrati si terasa de 70 de metri patrati.

La un pret de 1.300 de euro pe metru patrat, acest apartament de lux poate fi achizitionat cu circa jumatate de milion de euro.

Ridicarea blocului va costa, conform previziunilor initiale, circa 10 milioane de euro, insa aceasta suma ar putea fi depasita, au declarat oficialii companiei.

Compania a negociat pentru viitorii locatari posibilitatea contractarii de credite imobiliare pentru achizitionarea de locuinte in imobil cu o reducere de 1,25 la suta a dobanzii, cu aceeasi banca care va finanta o parte din costurile de constructie.

"Pregatirile pentru constructia cladirii au fost demarate, ridicand pana in prezent costuri de 1,5 milioane de euro. Constructia va demara saptamana viitoare", a precizat directorul executiv Jules Verne Imobiliare, George Docolici. El a adaugat ca blocul va fi completat in septembrie 2007.

Dezvoltatorii proiectului au mai precizat ca o parte din fondurile cu care vor sustine ridicarea cladirii provin din avansul la plata de 25 la suta pe care vor trebui sa il achite viitorii proprietari.

La momentul cand locuintele vor fi livrate, acestea vor fi achitate in proportie de 95 la suta, cinci procente din pretul locuintelor urmand a se achita la un an de la achizitionare. "Aceste cinci procente reprezinta o garantie de buna executie, respectiv bani cu care se vor remedia eventualele vicii ascunse de executie", a spus Docolici.

El a adaugat ca societatea a incheiat contracte de achizitie pentru spatiul de la parterul blocului, unde vor functiona un cabinet de avocatura si o farmacie, precum si pentru patru apartamente, urmand ca saptamana vitoare sa fie definitivate negocierile pentru vanzarea inca trei apartamente.

Blocul este amplasat pe un teren de peste 1.500 de metri patrati. "Am achizitionat terenul in urma cu un an, investitia in teren avand o pondere de zece la suta in totalul investitiei. In prezent, pretul terenului in zona este cu 250 la suta mai scump", a mai spus Docolici.

In viitor, compania va mai dezvolta doua proiecte imobiliare inteligente, respectiv un imobil cu destinatie de spatiu comercial si de birouri, in zona Bulevardului Basarabiei si o cladire de birouri, in centrul capitalei.

Joules Verne Imobiliare este o companiei cu capital francez in proportie de 70 la suta, participatia franceza apartinand CIFE (Compagnie financire et industrielle d'entreprise).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri