Piata Obor, cea mai veche piata din Bucuresti si cea mare piata din sud-estul Europei, va fi demolata in octombrie si transformata in mall, se preciza intr-un comunicat emis de Primaria sectorului 2.
Suprafata desfasurata a noului complex comercial va fi de 65.000 mp, investitia necesara ridicindu-se la 32,6 milioane de euro. Piata va fi construita printr-un parteneriat public-privat, in cursa pentru licitatie intrand pana acum firme precum SC Obor Plazza SRL, SC Practic SA, Anchor Grup SA si ECE Projektmanagement Romania SRL.

Ofertele tehnice si fnanciare pentru modernizarea pietei se depun pana la 25 septembrie. In locul Pietei Obor va fi construit un mall modern, cu trei etaje, iar la parter va fi amplasata o piata agro-alimentara.

Motivul, dupa cum a declarat primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, este acela al desfiintarii mafiei din zona, mai ales datorita nenumaratelor plangeri facute pana acum la Primarie.

Vestea ca Piata Obor va fi privatizata si modernizata nu a fost la fel de bine primita de catre unii comercianti care vor trebui sa-si indrepte atentia spre alte piete, cum ar fi cea din Pantelimon, dar nici de catre specialistii in domeniul imobiliar.

Artur Silvestri, profesor de gestiune imobiliara si evaluare patrimoniala la UFI Bruxelles, a facut o declaratie emisa Wall-Street, ca ideea de a innoi cu brutalitate si fara nici un rost confirma 'lichidatorismul ce s-a instalat la Bucuresti, unde, pentru ca e incapabila sa valorifice orasul vechi, stapanirea prefera sa-l faca una cu pamantul. Dar, uimitoare este staruinta intr-un pseudo-evolutionism ce nu se intalneste in alte parti, unde deciziile se iau cu simt al perspectivei si intr-o forma pragmatica si de interes colectiv. Prejudecata modernizarii, nu a cuprins aproape nicaieri societatile asezate, unde se valorifica tot ce se poate valorifica din materialul traditional.

El a completat ca prin inlaturarea Halelor Obor, unul dintre putinele spatii bucurestene care s-au conservat in timp, se produce inlaturarea unor obiective de identitate culturala si de marfa turistica foarte bine vanduta, care insoteste destinatia utilitara.

Pe langa Piata Obor vor mai intra intr-un proces de modernizare si alte trei complexuri agroalimentare din cartierul Floreasca, Baicului si Burebista.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri