Persoanele care isi construiesc casa din lemn, in regie proprie, pot cheltui aproximativ 500 euro pentru un metru patrat, fata de cei care si-o achizitioneaza gata-construita de la dezvoltatori si platesc cu cel putin 50% mai mult, a declarat Sergiu Cone, directorul Zero Cash
"O casa din lemn, in stil american, de 50 de metri patrati, poate costa aproximativ 30.000 euro, in timp ce o cabana din busteni, de aceeasi marime, poate fi ridicata cu aproximativ 15.000 euro, in conditiile in care un metru patrat construit costa 300 euro. Aceasta din urma este ideala pentru cei care isi doresc o casa de vacanta", a precizat pentru NewsIn Sergiu Cone, care este si co-organizator al salonului ExpoInvest, impreuna cu Romexpo. El a subliniat insa ca aceste preturi nu includ valoarea terenului.

"Singura solutie pentru cei cu un salariu de noua milioane de lei pe luna, si care au nevoie de o casa, ramane achizitia unui teren agricol in comune situate in apropierea capitalei cu numai cinci euro pe metru patrat. Chiar daca terenul nu dispune de utilitati precum apa curenta, electricitate, gaze sau canalizare, merita sa se faca aceasta investitie, avand in vedere ca toate facilitatile vor putea fi obtinute cu fondurile europene, iar proprietarii terenului vor putea sa-si ridice singuri casa", a mai spus Cone.

In opinia sa, persoanele care isi construiesc singure casa vor plati cu minimum 50% mai putin decat cei care o achizitioneaza gata-construita de la dezvoltatori. El a argumentat faptul ca tocmai profitul ridicat pe care il obtin dezvoltatorii este motivul pentru care acestia isi permit sa ofere reduceri de pana la 30% la casele contractate pe perioada unui targ, in special in sezonul rece, cand vanzarile sunt reduse. Astfel, Construct Expo Antreprenor doreste promovarea sloganului "Fii destept, costruieste-ti singur casa!", a mai spus Sergiu Cone.

Un dezvoltator care construieste un ansamblu rezidential investeste intre 620 si 630 euro pe metru patrat (plus TVA), la care se adauga alte cheltuieli indirecte, in proportie de 10-15%, precum si angajarea constructorului. Odata inceputa lucrarea, apartamentele pot fi vandute inca din faza de proiect cu un pret mediu intre 1.300 si 1.600 euro metru patrat, este de parere si reprezentantul DTZ Echinox, Daniel Mitarcu.

Salonul de investitii si finantari imobiliare ExpoInvest se desfasoara in paralel cu expozitia "Construct expo anteprenor 2007" si Romtherm, expozitie internationala pentru echipamente de incalzire, racire si conditionare a aerului, in perioada 17-21 aprilie.

In cadrul salonului vor fi prezentate 600 de apartamente, dar si terenuri, care insumeaza 60.000 metri patrati. Editia din acest an a ExpoInvest reuneste companii si institutii financiare printre care Stein Construct (partener al evenimentului), BCR, Alpha Bank, CEC, Banca Comerciala Carpatica, Domus, Eurometropola, House Consult, ACED Construct, Vitan Platinum Towers, Loial Invest, Zero Cash si MGP Consulting.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri