Apartamentele din Hong Kong au cele mai scumpe chirii, urmate de cele din Tokyo si New York, fapt ce ilustreaza nivelul ridicat de trai din aceste orase, anunta un studiu realizat de o firma britanica de consultanta si resurse umane.
Un apartament de trei camere, in Hong Kong, costa minimum 8.500 de dolari pe luna, potrivit studiului publicat de firma britanica ECA International, scrie International Herald Tribune. Chiriile in orasul chinez au crescut cu 10 procente anul trecut si cu 15 procente in 2005, datorita unei puternice cresteri economice in China. In acelasi timp, diferenta de nivel de trai intre Hong Kong si celelalte orase s-a marit.

Studiul a inclus 92 de orase din intreaga lume. Locul al doilea, in topul celor mai scumpe chirii a fost ocupat de orasul Tokyo, cu o chirie medie de 7.358 de dolari pe luna si de New York, cu 7.249 de dolari. Moscova ocupa locul al patrulea, cu o chirie de 6.546 de dolari pe luna, urmata de Seul, Londra, Mumbai, Shangai, Caracas si Paris. Cel mai ieftin dintre cele 92 de orase este Nairobi, cu o chirie de 1.000 de dolari pe luna, la un apartament de trei camere.

Potrivit unui studiu ESOP, Bucurestiul este una dintre cele mai scumpe capitale europene, in ceea ce priveste chiriile spatiilor rezidentiale. Un apartament cu trei camere se inchiriaza cu 1.500 - 1.800 de euro pe luna (2.000 – 2.400 de dolari ), in timp ce pretul pentru un apartament de trei camere urca la 2.500 de euro (3.350 de dolari). Clientii predominanti ai acestor apartamente sunt strainii sositi in Bucuresti, care sunt angajati in companii multinationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri