Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de 80 milioane euro pentru construirea mai multor centre comerciale in diferite zone ale tarii, avand ca scop reducerea disparitatii regionale, potrivit unui raport al bancii.
Din cei 80 de milioane acordati de BERD, 35 de milioane euro reprezinta banii acordati dezvoltatorilor GTC si Aura, iar restul de 45 de milioane euro reprezinta un imprumut sindicalizat de Raiffeisen Zentralbank Osterreich.

Imprumutul acordat de Banca Europeana de Dezvoltare Regionala va fi folosit pentru ridicarea de noi centre comerciale, care vor contribui la crearea de noi locuri de munca pentru locuitorii din zona, arata comunicatul.

Creditul, care va fi returnat in 12 ani a fost acordat dezvoltatorilor regionali GTC si Aura Investments si va fi utilizat pentru a finanta dezvoltarea, construirea, inchirierea si gestinarea spatiilor comerciale moderne, contribuind astfel la reducerea disparitatii regionale intre Bucuresti si restul tarii, spune BERD.

Primele trei centre comerciale vor fi ridicate la Buzau, Piatra Neamt si Suceava, la nordul si nord-estul capitalei, care se adauga lanturilor de magazine internationale care exista deja in afara Bucurestiului.

"Proiectul initiat de BERD pune accent pe dezvoltarea regionala din Romania promovand astfel competitia in aceste zone. Totodata, BERD incurajeaza investitiile si atrage noi investitori. Totodata, contribuie la dezvoltarea unui comert modern, la standarde internationale", a declarat directorul pentru Romania al ERD, Hildegard Gacek.

GTC Romania, este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia. Compania a mai administrat, in Romania, construirea, ocuparea si vanzarea pentru cladirile de birouri Europa House si America House, iar in prezent administreaza proiectele rezidentiale Green Dream Residence, Jasmine Park, Felicity. De asemenea, compania administreaza proiectul comercial Galleria Bucharest, precum si proiectele de birouri Aurora Business Park si City Gate.

Globe Trade Center (GTC) Romania va investi in urmatorii trei ani circa 500 de milioane de euro in proiecte imobiliare atat in capitala, cat si in alte orase mari ale tarii, potrivit presedintelui companiei, Shimon Galon. El a mai spus ca GTC va continua sa cumpere terenuri pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale.

Aura Investements are in lucru circa 1.650 de apartmente in Romania si Ungaria. Compania spera sa ajunga la un portofoliu de 3.000 de locuinte construite in acest an.

BERD a investit pana in prezent 280 milioane euro in sectorul imobiliar avand ca tinta dezvoltarea regionala din 40 de orase cu o populatie mai mare de sase milioane locuitori.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, alocand pana in prezent 3,5 miliarde euro in 230 de proiecte si a sustinut atragerea din alte surse catre Romania a unor finantari in valoare totala de 6,4 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri