Romania a devenit in ultimul an cea mai importanta piata pentru fondul austriac de investitii imobiliare Immoeast, unde detine 113 proprietati cu o suprafata totala de 3,85 milioane de metri patrati, se arata in raportul publicat, marti, de companie.
Achizitiile din utimul an au dublat portofoliul total al fondului austriac de investitii Immoeast, care, la nivel mondial, a ajuns in prezent la o valoare de peste noua miliarde de euro. Numarul proprietatilor Immoeast a crescut de la 116 la 385. Suprafata totala a terenului detinut a inregistrat de asemenea o crestere cu 245,7% fata de anul precedent, de la 1,415 milioane de metri patrati la 4.891 milioane de metri patrati.

"Immoeast si-a stabilit un program de investitii care a fost pregatit in detaliu la inceputul acestui an financiar si care merge conform planurilor. In ceea ce priveste piata investitiilor ne-am reorientat catre Europa de Sud Est, iar Romania este in prezent cea mai importanta locatie pentru noi", a declarat, in comunicat, directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics.

In ultimul an, fondul austriac de investitii Immoeast a achizitionat centrul comercial Polus, din Cluj de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de 185 milioane euro. Immoeast detine si urmatoarea pozitie intr-un top Colliers (n.r. companie de consultanta imobiliara) al achizitiilor ca marime a investitiei din Romania, dupa ce a achitat 110 milioane de euro pentru proiectul de birouri S-Park din Bucuresti. Potrivit Colliers, Immoeast este proprietarul centrului comercial Euromall (60 milioane euro) si al cladirii de birouri Victoria Park (65 milioane euro).

Fondul a achizitionat recent 80% din proiectul mallului "Gold Plaza" din Baia Mare, care necesita o investitie de 97 de milioane de euro, iar partea ramasa va fi cumparata la finalizarea proiectului. In ultimele cinci luni, Immoeast a mai achizitionat numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania. printre care si Polus Center Constanta (90.000 mp), dar si un centru comercial din Craiova (37.500 mp).

In portofoliul Immoeast se regasesc 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de peste 700 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri