Compania Imopost Developments considera ca a fost prejudiciata de afirmatiile lui Cozmin Gusa si isi rezerva dreptul de a-l chema in justitie pe liderul Partidului Initiativa Romaneasca (PIN).
"In conferinta de presa tinuta duminica, 9 septembrie 2007, deputatul Cozmin Gusa a facut o serie de afirmatii defaimatoare la adresa societatii noastre amestecand date obisnuite cu interpretari personale si tendentioase", sustin reprezentantii companiei Imopost Developments.

Imopost Developments precizeaza ca firma reprezinta un parteneriat public - privat pentru realizarea unui mare proiect imobiliar al Bucurestiului. "In formarea si functionarea societatii noastre nu exista nicio incalcare a legislatiei in vigoare. Afirmatiile domnului Cozmin Gusa tin doar de parerile sale politice si sunt de natura sa ne prejudicieze activitatea. Pe cale de consecinta ne rezervam dreptul de a-l chema in justitie", au mai precizat oficialii Imopost Developments.

Presedintele PIN Cozmin Gusa a declarat duminica, 9 septembrie, intr-o conferinta de presa, ca ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, este cercetat de DNA pentru avizul dat in aprilie 2007 HG nr.377/2007. "E vorba de o asociere ilegala a Postei Romane, pe baza unui ansamblu imobiliar, care s-a facut fara licitatie publica si care s-a facut in conditiile in care acel ansamblu avea calitatea de proprietate publica a statului si nu putea intra in asocieri patrimoniale", a explicat liderul PIN.

"E vorba de o subevaluare a respectivului ansamblu - teren plus cladire-, situat pe Calea Victoriei, in plin centrul Bucurestiului, de circa douazeci de ori. El a fost evaluat de Posta Romana la aproape cinci milioane, 4,5 milioane de euro, valoarea lui in realitate fiind probabil undeva in jurul a 90-100 de milioane de euro. Vorbim de 13.000 de metri patrati de teren si de 20.000 de metri patrati de cladire", a mai afirmat liderul PIN.

Gusa l-a acuzat pe ministrul justitiei Tudor Chiuriu ca a semnat o nota de fundamentare prin care a avizat favorabil initiatorul - pe ministrul comunicatiilor din acea vreme, Zsolt Nagy - si a girat astfel o ilegalitate.

Actionarul majoritar al Imopost este Procema - Institut De Cercetare, Proiectare si Productie Experimentala in Domeniul Constructiilor si al materialelor de Constructii SA - cu 59,09% din capitalul social. Compania Nationala Posta Romana are 40,3% din capitalul social, in timp ce Comnord SA detine 0,59%. Marilena Simona Creteanu si Geanina Poenaru detin, ca persoane fizice, aproximativ 0.0001%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri