Sonae Sierra a achizitionat recent doua terenuri in orasele Ploiesti si Craiova, locatii in care compania intentioneaza sa dezvolte doua noi centre comerciale si de agrement, fiind primul proiect de acest gen dezvoltat in Romania. Valorea totala a investtiei se ridica la 293 de milioane euro.
Construit pe o suprafata de 16 hectare in zona de sud a orasului Ploiesti, al noualea din tara din punct de vedere demografic, situat la 60 km de Bucuresti, viitorul centru are o locatie privilegiata, la 15 minute de principalele atractii ale orasului. Centrul comercial si de agrement va beneficia de o cale de acces excelenta prin noua autostrada ce urmeaza a fi construita, care va lega capitala tarii de Ploiesti.

Noul centru comercial are la baza un concept inovativ si va cuprinde o suprafata totala inchiriabila de 64.070 m2 si un lot de parcare pentru 3.200 vehicule. Investitia se ridica la aproximativ 153.6 milioane euro, iar suprafata de 100 de hectare ce urmeaza a fi urbanizata in urmatorii sase ani va include, printre altele, cladiri de apartamente, spatii de birouri si servicii, scoli si baze sportive.

Conform planului de dezvoltare al acestui nou proiect dezvoltat de Sonae Sierra, constructia va incepe in 2008, iar inaugurarea se va face in 2010.

Craiova, un proiect central

In Craiova, cel de-al saselea oras ca marime din Romania situat la 240 Km de Bucuresti, noul centru comercial si de agrement, a carui investitie se ridica la 139.4 milioane euro, va avea o suprafata totala inchiriabila de 55.537 m2 si un lot de parcare pentru 1.833 vehicule.

Pentru dezvoltarea acestui proiect Sonae Sierra a achizitionat un teren cu o suprafata de 6 hectare, foarte bine pozitionat, la cinci minute cu masina de centrul orasului si la 30 de minute de atractiile acestuia. Constructia acestui centru a fost deja initiata iar inaugurarea va avea loc in 2009. Pentru acest proiect, Sonae Sierra a beneficiat de consultanta din partea societatii de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si a companiei Eurisko Real Estate.

Prin cele doua noi proiecte, Sonae Sierra isi accentueaza prezenta pe piata romaneasca, unde a intrat in luna mai a anului trecut prin achizitia River Plaza Mall, un centru comercial in Ramnicu Valcea, cu o suprafata totala inchiriabila de 12.358 m2, a carui inaugurare a avut loc in noiembrie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri