Compania Fortuna Group din Dubai a anuntat lansarea a doua proiecte imobiliare in Romania, in valoare de mai multe miliarde de euro, constructia urmand a incepe in prima perioada a anului 2008, conform Khaleej Times.
Fortuna Group va dezvolta cele doua proiecte in colaborare cu firma Sadek Architects SRL, ce beneficiaza de o vasta experienta in Romania.

Primul proiect va fi un complex rezidential si comercial amplasat in sudul Romaniei, intinzandu-se pe un teren de peste doua milioane metri patrati, compus din apartamente, un hotel de cinci stele si componente de lux, precum servicii de ingrijire personala de inalta calitate.

Al doilea proiect va fi in nord, fiind destinat exclusiv unor dezvoltari rezidentiale amplasate langa terenuri de golf si piste de schi.

Amploarea proiectului si costurile fac din aceasta investitie cea mai mare efectuata de un dezvoltator din Emiratele Arabe in Romania, si unul dintre cele mai mari pe plan global.

Comentand acest proiect, presedintele Fortuna Group, Syed Mohammad Ali, a declarat ca "ambele proiecte se adreseaza comunitatii de expati. Multi cumparatori britanici, francezi si italieni si-au aratat deja interesul in proiectul nostru, insa suntem interesati sa atragem si clienti corporativi"

"Am fost hotariti sa intram pe piata imobiliara est-europeana prin intermediul unui proiect major pentru ca experienta se obtine independent de amploarea proiectelor. Preferam sa ne facem simtita prezenta prin proiecte de mare amploare intr-un stat, decat sa ne implicam in investitii mici in jurul lumii. Decizia de a investi in Romania a fost luata dupa un studiu de doi ani al conditiilor pietei romanesti", a adaugat acesta.

Investitiile de catre companiile din Orientul Mijlociu pe piata europeana s-a ridicat la patru miliarde euro la jumatatea anului 2007 si, conform estimarilor, va ajunge la 10 miliarde euro in 2009-2010.

"Acesta este un moment bun pentru a investi in Romania, tara primind asigurari de sprijin financial si de infrastructura din partea Uniunii Europene dupa ce a devenit membra a blocului european", a incheiat Ali.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri