Compania britanica EC Harris a devenit principalul antreprenor al proiectului de constructie a patru centre comerciale dezvoltate de grupul Dawnay, Day in Romania, dupa ce a primit un contract in valoare de peste 300 de milioane de euro.

Cele patru centre comerciale vor opera sub brandul Atrium Centers si sunt localizate in Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare . Centrele comerciale vor avea in total circa 300.000 de metri patrati. Lucrarile de constructie vor fi finalizate in anul 2009

"Europa de Est, dar Romania in particular reprezinta o piata foarte importanta pentru retaileri, de mare atractivitate pentru investitori. Companiile de retail internationale sunt din tot mai interesate sa profite de oportunitatile oferite de aceste tari emergente pe masura ce pietele locale si cele din Europa de Vest ajung la un punct de saturatie", a declarat Matthew Cutts, partener in cadrul EC Harris.

Atrium Centers si-a anuntat lansarea oficiala pe piata romaneasca de real estate in luna mai a anului trecut, urmand sa dezvolte centre comerciale in Cluj, Arad, Baia Mare si, ulterior, in Satu Mare.

Valoarea totala a investitiilor planificate de companie se ridica la 300 peste milioane euro, in timp ce planul investitional pentru Romania din urmatorii ani este estimat la aproximativ 900 milioane euro.

Atrium Centers este un nou brand al grupului britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day, avand ca misiune dezvoltarea unor centre comerciale si de divertisment de ultima generatie in Romania si in tarile invecinate.Costul de ocupare a cladirilor de birouri va creste in Bucuresti cu 45% in acest an


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri