Compania Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, a achizitionat recent un lot de teren in Targu Mures si intentioneaza sa construiasca un centru comecial si de divertisment, investitie de circa 75 milioane euro.
Lotul de teren are o suprafata de 31.000 metri patrati in orasul Targu Mures si va fi folosit de companie pentru dezvoltarea unui centru comercial modern si a unor spatii de divertisment.

Constructia, in stil western, va avea o suprafata de 32.000 metri patrati inchiriabili, pentru circa 120 de unitati comerciale. Pe acel lot de teren va fi dezvoltata si o cladire de birouri de 2.600 mp si 1.000 de locuri de parcare.

Proiectul va presupune o investitie de circa 75 milioane euro, iar construirea centrului comercial va fi demarata spre sfarsitul anului 2008 si va avea ca termen de finalizare sfarsitul anului 2010. Complexul va fi construit in apropiere de centrul orasului, langa drumul principal care leaga Targu Mures de Cluj-Napoca si Alba Iulia.

"Vedem acest proiect ca o oportunitate buna pentru a oferi locuitorilor atat un centru comercial modern cat si spatii de relaxare. Credem, totodata, ca vom reusi sa atragem branduri locale si internationale, care vor dori sa inchirieze spatiile puse la dispozitie. Vom continua sa cautam oportunitati de investitii in Romania", a declarat, Ran Shtarkman, directorul executiv al Plaza Centers.

Achizitia din Targu Mures reprezinta cel de-al saselea proiect al companiei pe piata din Romania. Celelalte proiecte ale dezvoltatorului sunt in Slatina, Iasi, Timisoara, Miercurea Ciuc, Hundeoara si, cel mai important, Casa Radio din Bucuresti. In total, Plaza Center are in prezent in stadiu de dezvoltare circa 750,000 mp de spatii de retail in Romania, cu termen de finalizare 2008 pana in 2012.

Plaza Centers a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006, iar pana in prezent a initiat sase proiecte imobiliare insumand peste 700.000 de metri patrati construiti si investitii de peste 700 milioane euro. Plaza Centers NV este cotata si la Bursa de Valori Londra si isi desfasoara activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri