Israel Land Development Corporation (ILDC), holdingul detinut de familia afaceristului Ofer Nimrodi, un apropiat al fostului premier Ariel Sharon, a primit autorizatia de constructie pentru un ansamblu rezidential situat in cartierul Pantelimon din Bucuresti, ce va cuprinde 1.488 de apartamente, in 12 blocuri si 10.000 mp de spatii comerciale, veniturile asteptate fiind de 270 milioane de euro, a anuntat publicatia israeliana Globes.
Proiectul va fi construit in patru faze, in prima etapa fiind construite 615 apartamente in cinci blocuri, ce vor fi puse in vanzare in luna septembrie. Cei 160.000 mp de spatii rezidentiale au ca termen de livrare anul 2011. Compania estimeaza ca va obtine din vanzarea proiectului venituri totale de 270 milioane de euro, ceea ce inseamna o marja de profit de 31%.

„Bucurestiul reprezinta o mare oportunitate, deoarece sunt inca libere suprafete de 50.000 mp sau chiar mai mari, ce permit constructia de cladiri ample. In apropierea proiectului pe care il construim, a fost lansat in urma cu noua luni un alt proiect rezindential, Atlantis Residence, in prezent fiind aproape in totalitate vandut. Cred ca proiectul ILD din Romania va aduce un profit mai mare decat cel din Vrasovia, unde livram acum 270 de locuinte intr-o prima faza ”, a declarat Ofer Nimrodi (foto), presedinte si CEO al Israel Land Development.

Nimrodi a adaugat ca Israel Land detine terenuri pentru dezvoltare a 3.500 de apartamente in Europa Centrala, Polonia, Romania si Moldova. In Romania, ILD a achizionat in 2006 un teren de 54.000 mp situat in Sectorul 2 al Capitalei, pentru 12,5 milioane de euro. ILD mai detine o participatie de 50% dintr-un centru comercial amplasat in centrul orasului Pitesti, dezvoltat sub brandul 7-Star.

In Moldova, ILD are in dezvoltare proiectul Calea Lesilor, desfasurat pe un teren de 35.000 mp din Chisinau. Proiectul va cuprinde 75.000 mp de spatii rezidentiale, in 15 blocuri si 42.000 mp de spatii comerciale si birouri, in doua cladiri. Terenul din Chisinau a fost cumparat pentru 8,9 milioane de euro.

ILD este o companie infiintata in anul 1909 in Israel si listata la bursa din Tel Aviv in anul 1953, fiind in 1987 achizitionata de familia Nimrodi. Compania se concentreaza pe dezvoltarile imobiliare, cu activitati conexe in industria hoteliera si media, fiind prezenta pe pietele din Israel, Polonia, Canada, Romania, Moldova , Kazakhstan si Georgia. Compania ILD publica si Maariv, al doilea ziar ca tiraj din Israel.

Un alt dezvoltator israelian intrat pe piata din Romania este Carmel Investments Group (CIG), care si-a planificat investitii de 400 milioane de euro in patru proiecte rezidentiale, primul fiind Green Vista, un ansamblu cu 229 de locuinte, situat in zona Pipera, din nordul Bucurestiului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri