10% din apartamentele disponibile in ansamblul rezidential Global City, dezvoltat de Global Finance in zona de nord a Capitalei, au fost deja vandute, in doar trei saptamani de la lansarea proiectului, a anuntat compania de consultanta imobiliara Colliers International, promotorul proiectului.
“Majoritatea cumparatorilor au optat pentru apartamente de doua camere, iar ceea ce i-a influentat a fost faptul ca proiectul Global City are o densitate scazuta si un concept modern care se regaseste in finisaje si echipari. Profilul celor interesati de ansamblul Global City este destul de variat, fiind reprezentat de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani, majoritatea ocupand pozitii de middle management sau fiind antreprenori ai propriei afaceri. Cei mai multi dintre ei locuiesc in Bucuresti si au optat pentru achizitia unor apartamente in Global City fie ca resedinta permanenta, fie ca investitie”, a explicat Simina Istrate, coordonator de proiect din partea Colliers Residential Division.

Global City este un ansamblu de cladiri de birouri si patru cladiri rezidentiale, cu regim de inaltime P+6/7/8/11E, ce insumeaza 381 apartamente. Cladirile au cate trei scari si sapte sau 13 apartamente pe nivel. Apartamentele Global City sunt tip studio, doua camere, trei camere si patru camere, iar 14 dintre ele sunt de tip duplex.

Proiectul Global City Residential, in care se investesc 65 de milioane de euro, va fi completat de o a doua faza, a carei finantare se ridica la valoarea de 55 de milioane de euro. Finalizarea primei etape a ansamblului rezidential este estimata pentru ianuarie 2010, iar pentru faza a doua, in trimestrul al patrulea din 2010.

In ceeea ce priveste lucrarile de constructie, sapaturile au fost finalizate, iar accesul la constructie a fost facilitat prin lucrarile de pietruire a drumului, fiind finalizate si lucrarile la primul nivel de parcare subterana.

Global Finance este un fond de investitii independent, administrand o serie de fonduri de investitii private si imobiliare. Infiintat in 1991, Global Finance a fost unul din pionierii investitiilor private in Sud-Estul Europei.

In Romania, Global Finance are in vedere dezvoltarea a inca doua proiecte imobiliare de mare anvergura: Global Gardens, ansamblu rezidential langa Scoala Americana si Global Plaza Floreasca, un proiect mixt, localizat in imediata vecinatate a Parcului Floreasca, ce va include spatii de birouri, galerii comerciale si apartamente de lux.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri